Eredményes évet zárt a Megújuló Békés Megyéért Egyesület

2022. január 15. 13:30 | Csiffáry Zsuzsanna

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület 2021-es éve a közösségépítésről és a segítségnyújtásról szólt. Az egyesület az év első négy-öt hónapjában semmilyen közösségi programot nem tudott megvalósítani, ennek ellenére több online rendezvényt és karitatív akciót tudhat maga mögött. A Megújuló Békés Megyéért Egyesület ügyvezetője, Matuz Ádám Krisztián adott tájékoztatást a témában.

– Február 3-án kaptuk meg a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott pályázatunk eredményét, melynek értelmében pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, majd május 12-én folyósításra került a 300.000 ft vissza nem térítendő támogatás, melyet egyesületünk működési céljaira (könyvelés, nyomtató, táblagép, vágó-domborítógép) beszerzésére fordítottunk – fogalmazott Matuz Ádám Krisztián, az egyesület ügyvezetője. 

Március folyamán nőnapi beszélgetést, március 15-i ünnepi online megemlékezést és online író-olvasó találkozót szervezett az egyesület. Március 15-i levelező történelmi versenyt, gyermeknapi és nyári rajzpályázatot is hirdettünk. A gyermeknapi pályázat eredményhirdetésére és díjátadására Kevermesen, a helyi roma önkormányzattal közösen szervezett gyermeknap keretében került sor júniusban.

Az egyesületnek további célokat is sikerült "kipipálnia".

– Áprilisban mezőkovácsházi családoknak juttattunk el tartós élelmiszer-csomagokat, majd a korlátozások enyhítésével lehetőségünk nyílt újratervezni, átgondolni az évet. A nyár folyamán ismét meghirdettük tanszergyűjtő programunkat, melynek keretében a mezőkovácsházi általános iskola alsó tagozatát támogattuk iskolaszerekkel szeptemberben. Emellett rendszeresen kitelepültünk különböző város – és falunapokra, ahol kreatív sátrunkban mindig más-más jótékony cél érdekében gyűjtöttünk adományt – tette hozzá. 

Mint mondta, az október 4-én meghirdetett Állatok világnapja fotópályázatra, 60 nevezés érkezett. Október 21-én az egyesület csatlakozott Mezőkovácsházán a TeSzedd! akcióhoz, amely során a város több pontját megtisztította. November folyamán jótékonysági futást és jótékonysági ruha-turit szerveztek Mezőkovácsházán.

– December 5-én, 12-én és 19-én is kitelepültünk Mezőkovácsházán a városi adventi programsorozatra, ahol süteménnyel, csokoládéval, dobozos üdítővel és szaloncukorral vártuk az érdeklődőket, emellett december 5-én 50 db, saját magunk által elkészített mikuláscsomagot ajánlottunk fel a városi Mikulás programjába. Mezőkovácsházi és medgyesegyházi családoknak nyújtottunk egy kis hozzájárulást a karácsonyi ünnepek alkalmából tartósélelmiszer-csomag formájában. Ami a jövőt illeti: a meglévő, hagyományos programjaink folytatása mellett szeretnénk új rendezvényeket szervezni, akár meghonosítani a térség kistelepülésein olyan programokat, amelyek a saját lakóhelyünkön már bevett szokássá váltak, és ugyanígy, nem vagyunk restek tanulni és a jó gyakorlatokat népszerűsíteni saját szűkebb környezetünkben sem – összegezte Matuz Ádám Krisztián. 

 

További programok »

FEL