Kézilabda: A 7.Tv élőben közvetíti a zárt kapus a Csaba-Debrecen mérkőzést

2020. február 12. 17:00 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda csapata bejelentette, hogy a jövő hét szombati, Debrecen elleni bajnoki mérkőzés zárt kapus lesz. A városi sportcsarnok jelenleg felújítás alatt áll, így a kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzéseken nem alkalmas a nézők befogadására. A szurkolók így sem maradnak le kedvenc csapatuk mérkőzéséről, hiszen azt a 7.Tv és a Behir.hu hivatalos YouTube csatornája élőben közvetíti!

A Békéscsabai Előre NKSE elnöke szerdán a Behir.hu hírportálnak adott közleményében jelezte, hogy a jövő hét szombati Debrecen elleni rangadón a Városi Sportcsarnokban nem fogadhatnak nézőket, annak felújítása miatt. Paláncz György kiemelte: ugyan kényszer megoldásról van szó, de ez kell ahhoz, hogy az őszi szezontól nyugat-európai körülmények között játsszon a csapat.

 

Behir.hu.: A hatóságok úgy döntöttek, hogy a jövő hét szombati Debrecen elleni találkozó zárt kapus lesz, miért döntöttek így?

Paláncz György.: Sajnos zárt kapus mérkőzésre kényszerülünk. Az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt minősítést adott ennek a mérkőzésnek és a múlt heti biztonságtechnikai bejárásnak az lett az egyik döntése, hogy ilyen jellegű fokozott vagy kiemelt minősítésű rendezvények a sportcsarnokban nem tarthatók, mert a feltételek nem adottak ahhoz, hogy biztonságosan a nézők veszélyeztetése nélkül megoldható legyen.

 

 

Behir.hu.: Hogyan érinti ez a klubot?

P. Gy.: Az egyesületünk számára ez rendkívül kedvezőtlen fordulat, hiszen ez a kelet-magyarországi rangadó mindig kiemelt érdeklődésre tart számot, ráadásul a pontvadászatban úgy gondoljuk, hogy a Debrecen nem mehet el pontokkal innen Békéscsabáról. Ehhez pedig a szurkolók jelenléte nagyon fontos, hiszen nagyon sok erőt és energiát tud biztosítani a játékosoknak a sportszerű szurkolás, ami itt a békéscsabai sportcsarnokban szokott lenni.

 

Behir.hu.: Miért fontos a sportcsarnok felújítása?

P. Gy.: Nyilván fontos az, hogy a sportcsarnok megújul ennek mi is örülünk, hiszen a következő szezontól ez által nyugat-európai színvonalú sportlétesítményben tudnak a sportolóink dolgozni, ami még jobb feltételeket és körülményeket biztosít számukra.

 

Behir.hu.: Hogyan kívánják biztosítani, hogy a nézők ne maradjanak le a meccsről? 

P. Gy.: Fontos az is, hogy a békéscsabaiak láthassák a mérkőzést, ezért a Békéscsabai Médiacentrum Kft-vel sikerült egy olyan megállapodást kötnünk, amely értelmében a 7.Tv, illetve a Behir.hu élőben közvetíti a Békéscsaba és a Debrecen mérkőzését február 22-én.

 

 

Behir.hu.: Felmerült-e a pályaválasztói jog felcserélése?

P. Gy.: Igyekeztünk felmérni a lehetőségeket. Egyrészt fölmerülhet a kérdés, hogy miért nem cseréltünk pályaválasztói jogot? Akkor, amikor a sportcsarnok felújításáról szóltak az egyeztetések egy másfajta ütemezés szerinti kialakítást vetítettek előre, ami egy kicsit másképpen alakította volna a belső felújítások időrendjét. Ezért akkor nem tűnt indokoltnak az, hogy ilyen lépést tegyünk. Bár az sem biztos, hogy ez a kérés a másik egyesület részéről pozitív megítélést és támogató döntést kapott volna.

 

Behir.hu.: Gondoltak-e arra, hogy esetleg más Békés megyei létesítménybe vigyék át a mérkőzést?

P. Gy.: Itt nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, például a pályaminősítéseket, illetve azt, hogy a létesítmény alkalmas-e arra, hogy fokozott minősítésű eseményeknek helyet adjon. Sajnos nem találtunk olyan megoldást, ami megfelelő lehetőséget biztosított volna a nyitott kapus mérkőzés lebonyolítására, pedig nagyon szerettünk volna.

 

További programok »

FEL