Első csabai tétmérkőzésén jutna döntőbe a férfi röplabda-válogatott

2023. június 30. 18:07 | Kovács Dávid

Már Békéscsabán készül a magyar nemzeti csapat a Ciprus elleni Ezüst Európa-liga elődöntő visszavágójára. Ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány együttese szombaton a városi sportcsarnokban lép pályára és mindenképpen nyernie kell a döntőbe jutáshoz.

A csapat a Liszt Ferenc Repülőtérről egyből Békéscsaba felé vette az irányt, ahol még a szerdai mérkőzés és a csütörtöki utazás utáni regeneráció volt a középpontban. Pénteken viszont már csak a visszavágóra való felkészülésre koncentrált a csapat. A délutáni sajtónyilvános edzésen nem készülhetett a csapattal a fiatal átló Bibók Balázs, aki a szerdai mérkőzés első játszmájában szenvedett bokasérülést. A szakmai stáb abban bízik, hogy a sérülés enyhébb, mint amilyennek elsőre tűnt, és a játékos a sikeres visszavágó után a jövő heti finálé két mérkőzésén már újra pályára léphet.

Mivel a mieink 3:1-re elveszítették a szerdai találkozót, így a döntőbe jutáshoz a szombati visszavágón 3:0-s, vagy 3:1-es siker szükséges, így harcolhatják ki az aranyjátszmát, majd annak megnyerésével nyerhetik meg a párharcot. A fináléban majd az osztrákokat kétszer is 3:0-ra legyőző Lettország lesz a győztes csapat ellenfele. Magyar továbbjutás esetén az első mérkőzést csütörtökön is Békéscsabán rendezik.

 

A magyar csapatnak mindenképp nyerni kell szombaton a döntőbe jutáshoz (Fotó: Kovács Dénes)

A magyar csapatnak mindenképp nyerni kell szombaton a döntőbe jutáshoz (Fotó: Kovács Dénes)

 

– Az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, majd az aranyszettet. Nehezebb helyzetbe kerültünk azzal, hogy az első mérkőzésen nem sikerült legalább két szettet nyerni, de hiszek abban, hogy a srácok képesek arra, hogy megfordítsák a párharcot. Az első mérkőzésen a védekezés és a blokkmunka nem működött, ebben mindenképp fejlődnünk kell a szerdai mérkőzéshez képest. Ha ezekben a játékelemekben fegyelmezett lesz a csapat, akkor a támadás is működik majd és nem lesz probléma – fogalmazott a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A női válogatott 2015-ben és 2022-ben játszott már Békéscsabán, a férfi nemzeti csapat azonban először lép pályára tétmérkőzésen a városi sportcsarnokban. Ifjabb Nagy Péter szerint a hazai pálya mindig hozzátesz a csapat teljesítményéhez. A szakvezető hozzátette: Békéscsabán ugyan a női röplabda a népszerűbb, de bízik abban, hogy sokan biztatják a csapatot és plusz erőt adnak majd a fiúknak.

Az Ezüst Európa-liga elődöntőjének visszavágója szombaton 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A találkozót az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

További programok »

FEL