Röplabda: Csütörtökön Európa-liga döntőt rendeznek Békéscsabán

2023. július 5. 15:33 | Papp Ádám Sándor

Ezüst Európa-liga döntőt rendeznek csütörtökön este Békéscsabán! A magyar férfi röplabda-válogatott Lettországgal mérkőzik meg a finálé párharcának első összecsapásán.

A balti állam válogatottja Ausztria ellen harcolta ki a döntőbe kerülést, miután kétszer 3:0-ra múlta felül ellenfelét. A magyar nemzeti csapat a Ciprus elleni elődöntő első összecsapását 3:1-re elveszítette, de a békéscsabai visszavágón 3:1-re győzött, majd az aranyszettet is megnyerve jutott be az ezüst divízió fináléjába. A magyar válogatott csapatkapitánya nem számít könnyű mérkőzésekre, de bízik abban, hogy helytáll a csapat.

– Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítunk. Tudjuk, hogy a lettek nekünk fognak jönni, rutinos erős csapat az övéké. Véleményem szerint a mi együttesünk erőssége a fiatalos, lendületes játék. Ezzel és a csapatkohéziónkkal úgy gondolom, hogy bármit elérhetünk – fogalmazott Horváth Kristóf.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta: örülnek annak, hogy hazai környezetben, saját szurkolóik előtt kezdődik a finálé. Ifj. Nagy Péter arról is beszélt, hogy felkészülten várják a Lettország elleni párharcot.

– A nyitásban az elmúlt két mérkőzésen is előre kellett lépnünk a csoportmérkőzésekhez képest. A lettek ellen méghatékonyabb nyitásokra lesz szükségünk, ugyanis ellenfelünk nagyon jól támadó csapat, valamint a blokkvédekezésük is kiváló. A mi támadásaink felépítése, agresszivitása meghatározó lesz. Úgy gondolom, hogy a mi részünkről maximális teljesítményre lesz szükség a győzelemhez – részletezte a szakember.

A Magyarország – Lettország Európa-liga ezüst divízió döntőjének első összecsapása csütörtökön 19 óra 30 perctől kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A mérkőzésre ide kattintva vásárolhat jegyet.

További programok »

Sport

FEL