Előzetesbe került a békéscsabai szarka

2016. május 6. 08:33 | Varga Diána

A Békéscsabai Járási Ügyészség 4 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kezdeményezte egy 37 éves békéscsabai nő előzetes letartóztatását, adta hírül a  Békés Megyei Főügyészség.

Még tavaly novemberben surrant be és kutatott át egy békéscsabai, Lázár utcai lakást az a nő, akit aztán megzavart a ház tulaja. Néhány hónappal később, január 27-én reggel ismét próbálkozott ugyanitt, ekkor pedig már nem távozott üres kézzel: egy pénztárcát vitt el 11 ezer forint készpénzzel és bankkártyával együtt.

A nő sem az eset előtt, sem utána nem maradt tétlen. Január 25-én, kora délután az egyik Kazinczy utcai trafikból lopott el a ruhája alá rejtve egy üveg whisky-t, majd néhány perccel később visszament az üzletbe, hogy 19 kaparós sorsjegyet vegyen magához fizetés nélkül. Május 2-án az egyik Berényi úti élelmiszerboltból egy üveg vodkát próbált meg elvinni, de a biztonsági őr lefülelte.

A gyanúsítottat eddig hétszer büntették hasonló bűncselekmények elkövetése miatt, különös visszaesőnek minősül. A mostani eljáráson kívül további két büntetőeljárást folytatnak ellene a Békéscsabai Járásbíróságon. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes eltartóztatását 30 napra elrendelte.

FEL