Két és fél évig lophatta a gázt a szarvasi nő, mielőtt lebukott

2022. május 4. 15:50 | behir.hu

Nagyobb kárt okozó lopás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 40 éves, büntetlen előéletű szarvasi nővel szemben, aki méretlen gázt lopott. A járási ügyészség indítványa arra is kiterjedt, hogy a több mint egymillió forint kárt a nő térítse meg.

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nő házában nem működött gázszolgáltatás, fogyasztásmérő sem volt felszerelve, ezért a tüzelést fával és szénnel oldották meg. A vádlott 2019 januárjában egy ismeretlen segítségével a méretlen oldali gázvezetéket a jogosulatlanul kiépített gáznyomásszabályozó alatt egy flexibilis csővel kötötte össze a mért oldali gázvezetékkel.

A cső csatlakozása a gázszolgáltató engedélye nélkül, műszakilag szakszerűtlen módon történt – írja az ügyészség, megjegyezve: 2021. október 19-én, a délelőtti órákban tűz ütött ki az ingatlanon, a gázszolgáltató helyszínre érkező munkatársa ekkor észlelte a gázóraszekrénynél a szabálytalan gázvételezést, majd megtette a szükséges intézkedéseket.

A terhelt fenti cselekményével két és fél év alatt 1,1 millió forint kárt okozott a gázszolgáltatónak, amelyből a terhelt havi részletekben összesen 280 ezer forintot fizetett ki.

További programok »

FEL