Költekező életmódját akarta finanszírozni, munkahelye pénztárából lopott

2022. szeptember 30. 08:25 | behir.hu

Az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén ítélte el a 29 éves büntetlen előéletű orosházi férfit.

Nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 2 hónap időtartamú 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 600.000.-Ft pénzbüntetésre ítélt az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 29 éves büntetlen előéletű orosházi férfit, aki azért, hogy költekező életmódját finanszírozza, huzamosabb időn keresztül megcsapolta a munkahelyén rábízott házipénztárat. Az ítélet jogerős.

A férfi 2018. április 01-étől kereskedő munkakörben dolgozott Orosházán, egy víz-gáz-fűtés szerelvényeket forgalmazó üzletben; munkakörébe tartozott az üzlet házipénztárának kezelése is. Személyi alapbére bruttó 200.000.-Ft volt. A férfi 2019 eleje és 2020. március 05-e közötti időben, több alkalommal különböző nagyságú pénzösszeget vett ki jogtalanul az íróasztala alatti tároló részen elhelyezett, kezelésére bízott házipénztárból akként, hogy a készpénzt ülő helyzetben az íróasztal lapjának takarásában a ruházatába rejtette. Legutóbb 2020. március 05-én vett magához a házipénztárból jogosulatlanul 40.000.-Ft összegű készpénzt, amit a pult alatt a nadrágjába rejtett, ezt követően azonban már nem volt lehetősége újabb bűncselekmény elkövetésére, mivel főnöke leleplezte őt és munkaviszonyát megszüntette.

A férfi és vele együtt élő menyasszonya – aki a vádbeli időszak második felében munkaviszonnyal, illetve munkaviszonyból származó jövedelemmel nem rendelkezett – kirívóan költekező életmódot folytattak, lakást béreltek, igen költséges külföldi utazásokat tettek, a terhelt kaszinóba járt, emellett rendszeresen online szerencsejátékot is játszott, a luxusköltekezését, közös vásárlásaikat pedig nagyrészt a jogtalanul eltulajdonított rábízott pénzösszegekből fedezte. A férfi a büntetőeljárás megindulása előtt a főnökei számon kérésére nagyobb, pontosan nem meghatározott összeg jogtalan eltulajdonítását beismerte azzal, hogy abból 1.500.000.-Ft összegű kárt meg is térített.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL