Előre: Csapatépítőn, majd csapatfotózáson a játékosok

2020. július 25. 07:25 | Hidvégi Dávid

Már csak bő egy hét van az NB II-es bajnoki rajtig, ahol majd a Szegeddel mérkőzik meg a Békéscsaba idegenben. A szakmai stáb és a vezetők célja, hogy a lehető legjobb formába hozzák a játékosokat, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is.

Csütörtök délután egy kulináris csapatépítőn vett részt az Előre-család Szanazugban, a programon a játékosok és a klubvezetők mellett ott voltak a gyerekek, feleségek és barátnők is. A közös program főképp a pörköltfőző versenyre koncentrálódott, amely jó alkalmat teremtett a további ismerkedésre, beszélgetésre. Mivel kihívásról volt szó, a sportolók odatették magukat és minden tudásukat latba vetették a győzelem érdekében. Öt csapat mérkőzött a szimbolikus díjakért, végül a vezetők döntötték el a sorrendet. A győztes csapat tagjai: Tóth Roland, Farkas Márk, Kovács Ádám Tibor, Nikola Pantovic, Oláh László, Pilán Márkó és Váradi Ádám.

A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnöke úgy fogalmazott: „vérre menő” küzdelem folyt a főzőversenyen, ezért az ötödik csapat nagyon csalódott, míg az első helyezett nagyon boldog volt.

– Teljesen vegyes csapatok voltak, nem volt elkülönülés a játékosok, a stáb és a vezetők között. Nagyon jól érezték magukat a focisták és a családtagjaik, elég sok labdarúgónknak van már gyermeke – mondta Kozma János.

A csabaiak vezetőedzője elmondta, hogy még a felkészülés közepén vannak, de fontos, hogy a közösség is épüljön a pályára lépő csapat mellett. Schindler Szabolcs hozzátette: mindenki nagyon aktív volt és pozitív volt a családok jelenléte.

 

Molnár Balázs készíti a képet Schindler Szabolcsról – (Fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

 

– A tavalyi felkészüléshez képest még egy lapáttal rátettünk az ideire. Olyan játékosokat hoztam ide, akik motiváltak és szeretnék segíteni a klubot, az egyesületet, hogy minél jobb helyen végezzen. Az utánpótlásból is azokat a játékosokat kerestük, akik megoldják hosszútávon a problémákat. Idén kevés fiatalt tudtunk felhozni, de ez remélhetőleg a jövőben változik. Szeretek velük együtt dolgozni, de nem lehet azonnal beintegrálni őket a kezdőcsapatba – emelte ki.

Pénteken már csapatfotózáson vettek részt a labdarúgók. Az NB II-es csapat mellett a megyei együttes tagjait is lefényképezték. A hangulat itt is jó volt a játékosok között.

– Ilyenkor mindig előkerülnek olyan viccek, amely megmosolyogtatja a játékosokat. Mindig jól érezzük magunkat ilyenkor – fogalmazott Balog Zsolt, a megyei csapat rangidős középpályása, aki karrierje során rengeteg csapatfotózáson vehetett részt.

Kozma János hangsúlyozta, hogy szinte már kialakult a keret, így idejét érezték a fotózásnak. Az igazgatósági elnök hozzátette: talán csak a fiatal játékosok számát tekintve lehet hiányérzetük.

– Azért is fontos a fotózás, mert sok az új játékosunk. Egyelőre azt látjuk, hogy jól teljesítenek, kezdenek beilleszkedni, igyekeznek meghatározóak lenni. Jó volt ma is a hangulat, kicsit csipkelődtek egymással – emelte ki.

 

További programok »

FEL