Elmozdult a veszélyzónából – a 13. helyen zárta az őszi szezont a Békéscsaba

2021. december 26. 12:15 | Hidvégi Dávid

A 13. helyen zárta a 2021-es esztendőt a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben. Az együttes nem kezdte jól a bajnokságot, sokáig a kiesőhelyen állt, de egy jó hajrát követően a kiesőhelyektől egy kicsit eltávolodva töltheti a téli szünetet.

A Békéscsaba a bajnokságban 5 forduló után mindössze a 19. helyen állt, két ponttal. A lilák a Szeged, a Dorog és a Szombathely ellen vereséget szenvedtek, míg a Tiszakécskével és a Szentlőrinccel döntetlent játszottak. Preisinger Sándor akkori vezetőedző így értékelt a Baranya megyei riválissal vívott meccs után.

– A csapat játéka olyan, amilyen. Egy dolog számít, hogy hány pontunk van. Csak kettő, az pedig nagyon kevés. Azt gondolom, hogy az első három mérkőzésen rengeteg olyan pontot elhullajtottunk, amit be kellett volna húzni. A szombathelyi mérkőzés sem úgy sikerült, ahogy terveztük. Nem tehet mást ilyenkor egy sportember, harcolni kell tovább – hangsúlyozta.

A Békéscsaba a következő fordulóban 1–1-es döntetlent játszott a Budaörs otthonában, a klubvezetés pedig úgy döntött a válogatott szünetben, hogy közös megegyezéssel felbontja Preisinger Sándor vezetőedző és Tököli Attila, valamint Szekeres Adrián másodedzők szerződését, nem szavaztak további bizalmat az edzőknek. Az együttes kispadjára Schindler Szabolcs tért vissza, akivel ősszel az együttes bejutott a Magyar Kupában a legjobb 16 közé. A vezetőedző a bajnokságban 14 mérkőzésen irányította az Előrét, amelyeken 4 győzelem, 6 döntetlen és 4 vereség a mérlege.

– Nagyon kiegyenlített a mezőny. Sajnos elszúrtuk a III. Kerület elleni mérkőzést. Ha három ponttal több lenne, akkor könnyebben tudnék én is beszélni. Nagyon szoros a mezőny, három ponton belül van több csapat – emelte ki Schindler Szabolcs a behir.hu-nak, még a Szeged elleni bravúrós, idegenbeli, 2–1-es győzelem előtt. A mester dolgát egyébként Mészáros Márk segíti asszisztens edzőként, aki szezon közben hagyott fel az aktív labdarúgással.

A Békéscsaba végül a 13. helyen zárta az őszt, 21 ponttal. Mérlege 4 győzelem, 9 döntetlen és 7 vereség. A csapat, bár kint van a vízből, annyira nem lehet nyugodt a téli felkészülés alatt, mivel mindössze 2 pont választja el a kiesőzónából, ahol a Budafok, a Szolnok és a Tiszakécske telel. Az együttes január harmadikán kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

– Vegyes érzelmeink vannak, mivel szezon közben edzőváltás volt. Egy mély gödörből jöttünk, de reméljünk, hogy a tavasszal ki tudunk egyenesedni – fogalmazta meg várakozásait a csapat 4 gólos csatára, Gránicz Patrik. A téli szünetben a játékosok nem pihennek teljesen, mivel téli edzésprogramot kell elvégezniük.

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL