Együttműködik Miskolci Egyetem és a Békéscsabai Szakképzési Centrum

2021. január 19. 13:05 | behir

Együttműködési megállapodás született hétfőn a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Békéscsabai Szakképzési Centrum között.

– A megállapodást a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Horváth Zita rektor, Prof. Dr. Mucsi Gábor dékán, valamint Mucsi Balázs Sándor, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója írták alá – áll a BSZC közleményében. Mint írják, bár a két intézmény több mint 200 km távolságra van egymástól, a szerződés aláírásával mégis közvetlen kapcsolatba kerülnek a földtudományi kar hallgatói és a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium diákjai.

– Az együttműködés egyik legfontosabb célja, hogy a két, hasonló szakmai profillal rendelkező, de más oktatási szinten lévő intézmény között közvetlen munkakapcsolat alakuljon ki annak érdekében, hogy a középfokú oktatási intézmény diákjai már az ottani éveik alatt bekapcsolódhassanak az egyetem életébe – olvasható.

Az együttműködés kapcsán egyetemi labor- és óralátogatásokat terveznek a kőolaj és földgáz, a megújuló energiák, a térinformatika, a vízügy és a környezetvédelem területén. A technikum diákjait és tanárait a tervek szerint  bevonják az egyetemi kutatási munkákba. Az egyetemi oktatók szakmai órákat is tartanak majd a technikumban. A műszaki és földtudományokat népszerűsítő programokon közös megjelenések várhatók, ahogyan a felsőoktatási felvételit előkészítő szakmai tréningek is a tervek között szerepelnek.

– A program egyik legjobban várt eleme az egyetemi és technikumi diákoknak szervezett közös szakmai tanulmányutak, melyek során a technikum diákjai nemcsak a szakmával, hanem az egyetemi élettel is közvetlenül megismerkedhetnek – áll a közleményben.

Forrás: Békéscsabai Szakképzési Centrum

További programok »

FEL