Együttműködést írt alá a Szegya és MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézete

2023. november 23. 13:15 | behir.hu

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiuma az intézményben zajló fotográfusképzéssel kapcsolatban állapodott meg az egyetemmel

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és annak Rippl-Rónai Művészeti Intézete Kaposváron kötött együttműködési megállapodást szerdán. Az eseményen egyben a középiskolai alkotói pályázat legjobbjait is díjazták.

– A művészeti képzéseknek is van létjogosultsáa a MATE berkein belül. A célunk az, hogy biztosítsuk a magyar vidék számára az értelmiség-utánpótlást, amely a pedagógusokat és a művészeket is jelenti többek között. Büszkék vagyunk arra, hogy az ország minden pontjáról fiatalokat elér Ripp-Rónai intézet az egyetemhez tartozik – fogalmazott Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

A szerdán, ünnepélyes keretek között aláírt együttműködés a békéscsabai középiskola okleveles fotográfus- és okleveles grafikusképzésével kapcsolatban jött létre.

– Ezzel az együttműködéssel hidat képezünk a középfokú és a felsőfokú képzések között. Ösztönözhetjük a technikumban végzett diákokat, hogy a megszerzett tudásukat tovább bővítsék, hiszen a tanulóink az ország legjobb képzéseire is bejuthatnak, ebben az okleveles technikusképzés is hathatós segítséget nyújt. Természetesen ezt az együttműködési megállapodást meg kell töltenünk tartalommal, és az is a céljaink között szerepel, hogy minél több diák érkezzen Kaposvárra Békéscsabáról – emelte ki Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Forrás: Békéscsabai Szakképzési Centrum
 

További programok »

FEL