Együttműködési megállapodást írtak alá a Kossuth iskolában

2022. június 9. 12:53 | behir.hu

A Szegedi Tudományegyetem négy Békés megyei középiskolával kötött megállapodást. Az együttműködő felek között szerepel a Gyulai Szakképzési Centrum is. A megállapodást június 8-án írták alá a Kossuth tagintézményben, Orosházán.

Június 8-án az Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara képviseletében Dr. habil Bíró István dékán és a Gyulai Szakképzési Centrum képviseletében Kovács Zsuzsanna főigazgató együttműködési megállapodást írtak alá.

Az együttműködő felek kiemelten fontosnak tartják, hogy elősegítsék a Dél-Alföldi régióban élő fiatalok életkilátásainak javítását, elkötelezettek a régió gazdasági-társadalmi viszonyainak fejlesztésében, ezért támogatják a fiatalok szakirányú továbbképzését és a régióban történő elhelyezkedését.

 

Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum oldala

 

A támogatási rendszer kialakításának kezdeti lépéseként egymással összefogva törekszenek a mérnöki életpályamodell további fejlesztésére, a duális partnervállalati kör együttes szélesítésére, valamint ezáltal a képzési szinteken átívelő duális képzés támogatására.

 

Forrás: Gyulai Szakképzési Centrum

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL