Együttműködési megállapodás kötött a kormányhivatal és az orvosi kamara

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezete. Az egyezmény legfőbb célja, hogy megerősítsék a helyi közösségeket, javítsanak a vidék népességmegtartó képességén és hogy támogassák a foglalkoztatás növekedését.

Az elmúlt egy évben hat szakmai kamarával kötött együttműködési megállapodást a Békés Megyei Kormányhivatal. A kormánymegbízott elmondta: ezzel teljesítették a célkitűzésüket.

– Ez az ígéretek betartásának napja, hiszen tavaly február 16-án azt mondtam, hogy ennek a ciklusnak a végére társadalmi bázissal szeretnénk rendelkezni, ami azt jelenti, hogy valamennyi szakmai kamarával együttműködési megállapodásban jelenik meg, hatot céloztunk meg és ez a hatodik – mondta el a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Takács Árpád.

Takács Árpád hozzátette: Békés megyében kiemelten fontosnak számít a népegészségügyi helyzet, a megelőzés és a prevenció is. A szakmai szervezet elnöke az egészségügy állapota és az elvándorlás összefüggésére hívta fel a figyelmet.

– Úgy érzem, hogy a kormány az eltelt időszakban mindent megtett, hogy Békés megyében az egészségügy színvonala, infrastruktúrája javuljon, az orvos ellátottság minden szakma gyakorlatilag jelen van, megfelelő. Tehát abban az esetben, ha Békés megyében jó színvonalú egészségügy az itt élő emberek szívesebben maradnak itt – fogalmazott a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke, Dr. Vincze Gábor.

A térség országgyűlési képviselője, Dr. Kovács József kiemelte: a termékenységi ráta az elmúlt időszakban 1,3 százalékról 1,5 százalékra emelkedett a kormányzat családpolitikájának köszönhetően. A Herczeg Tamás komoly sikernek tartja a megállapodást. A szociális tanácsnok szerint hosszútávon nagy előrelépéseket hozhat ez az együttműködés a békés megyeieknek.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,