Egyre népszerűbb a Városi Középiskolás Csocsóverseny

Több száz diák mérte össze tudását a szerdai Városi Középiskolás Csocsóversenyen. Az immár harmadik alkalommal megszervezett megmérettetés célja, a tehetségek megtalálása és felkarolása. A versenynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont.

A középiskolások körében egyre népszerűbb rendezvényen, 10 középiskolából, 51 csapat és 16 egyéni kategóriában induló diák vágott neki a megmérettetésnek. Többen voltak olyanok, akik már visszatérő versenyzők.

–Most vagyok végzős és másodjára vagyok itt, idén egy másik párral – mondta Kondor Ivett.

A békéscsabai középiskolások már harmadik alkalommal küzdhettek meg egymással. A viadal célja, hogy népszerűsítsék a csocsót, mint sportágat és egy jó hangulatú versenyen mérjék össze tudásukat a fiatalok.

–Gyakorlatilag, minden szórakozóhelyen találunk csocsóasztalt, ez bevonzza a diákokat. A rendezvénnyel az a célunk, hogy gyakorlatilag ne csak a kocsmai körülmények között játszanak. Szeretnénk ha látnák, milyen a csocsó mint sport, és felismerjék, hogy hogyan tudnák ezt kamatoztatni – emelte ki Földi Zsolt, a Dévaványai Csocsó Egyesület alelnöke.

A mérkőzések öt asztalon zajlottak a Csabagyöngye nagytermében. A résztvevők mellett akadt olyan fiatal is, aki ugyan nem indulhatott, mégis jelen volt és segítette a szervezők munkáját.

–Személy szerint harmadjára vagyok ezen az eseményen. Az első versenyemen még tudtam indulni, aztán a második és a mostani harmadikon már nem tudok.  Sajnos kinőttem belőle, de nagyon tetszik a rendezvény- mondta Bencsik Tamás, aki segítőként vett részt a versenyen.

Mindkét kategóriában az első három helyezettet díjazták, a kupák, érmek és oklevelek mellett ajándékcsomagokat is hazavihettek a dobogósok. A megmérettetést a tervek szerint jövőre a Gépészeti Szakgimnáziumban rendezik meg.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , ,