Egyre népszerűbb a helyi termékeknek piacot biztosító bevásárló közösség

2020. május 28. 09:56 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Sokan csatlakoztak az elmúlt hetekben a KörösKosár elnevezésű bevásárló közösséghez, amely a legkönnyebben a legnépszerűbb közösségi oldalon érhető el. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezte a csoportot, amelynek az a célja, hogy a leggyorsabb úton juttassa el a kézműves termékeket a fogyasztókhoz, ezzel is segítve a helyi termelőket.

Az elmúlt hetekben egyre több kézműves és vásárló csatlakozott a KörösKosár bevásárló közösséghez, amelyet az egyesület indított el.

Minden héten szerda éjfélig lehet leadni a rendelést online felületen azokra a termékekre, amelyek a felsorolásban megtalálhatóak. Ezt követően a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülethez mint elosztópontra érkezik meg a megrendelt mennyiség pénteken délelőtt. A vevők igényei szerint szétosztják a beérkezett zöldséget, tejterméket, gyümölcsöt, mézet vagy akár textil- és kozmetikai termékeket.

Az egyesület a ligeti vásárhoz kapcsolódóan már egy évvel ezelőtt elkezdte az előkészületeket a KörösKosár bevásárló közösség megszervezéséhez. A koronavírus-járvány kitörése miatt azonban egy kicsit módosult a szolgáltatás az elmúlt hónapokban.

– Maga a kezdeményezés először 2019 novemberében lépett színre, mind a termelők, mind a vásárlók számára. Az, hogy ilyen körülmények között indultunk, speciális helyzet. Természetesen az eredeti felállásban folytatjuk a járvány után. A lényeg, hogy ne  a házhoz szállítás legyen a prioritás, hanem az, hogy ide, a Körösök Völgye Látogatóközpontba mint átadópontra jöjjenek a vevők és minden héten péntek délután átvegyék a kosaraikat – emelte ki Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület vidékfejlesztési szakértője.

A koronavírus-járvány miatt hozott szigorú szabályok enyhítésével immár lehetőség nyílt az elmúlt héten is arra, hogy a vevők személyesen vegyék át a rendeléseiket. A közösség szervezői ugyanakkor elmondták, hogy amíg a veszélyhelyzet megkívánja, biztosítani fogják a kosarak házhozszállítását is, amennyiben azt a vevők igénylik.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
19:04
FEL