Egyre kevesebb a közfoglalkoztatott a Viharsarokban

2018. szeptember 7. 15:35 | Szendi Rita

A szerdai, közfoglalkoztatási kiállítással párhuzamosan a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum szakmai fórumot rendezett a Fiume Hotelben. A rendezvény lehetőséget biztosított arra, hogy a foglalkoztatásban aktív szerepet vállaló szervezetek vezetői találkozzanak és megvitassák a közfoglalkoztatottak jelenlegi helyzetét.

Mint ahogy arról beszámoltunk, mintegy hatvan település képviselői érkeztek szerdán Békéscsabára, hogy bemutathassák azokat az értéket, termékeket, amelyeket a különböző munkaprogramokban készítettek. A rendezvénnyel párhuzamosan azonban egy, a járási foglalkoztatási paktummal kapcsolatos szakmai fórum is zajlott.

– Békés megye megtartó képességének fontos feltétele a munka és az értékteremtés. 1990-ben 420 ezren laktak Békés megyében, ez a szám mára 350 ezer fő alá csökkent. Ennek a megyének újra jövőképet, víziót kell adni – fejtette ki a Békés megyei kormánymegbízott, Takács Árpád.

A fórumon a települések és az intézmények vezetői, a kormányhivatal munkatársai, valamint a paktum irányító csoportja is részt vett.
A szakemberek szerint a közfoglalkoztatottaknak Békés megyében is egyre több lehetőségük van elhelyezkedni. Ezt a folyamatot segíti a foglalkoztatási paktum is.

– Ebben nagyon fontos szerepe van annak, hogy a Békés megyei, békéscsabai foglalkoztatók egyre nagyobb munkaerőigénnyel lépnek fel. Felveszik azokat a munkavállalókat, közfoglalkoztatottakat, akiket felkészítettünk az elsődleges munkaerőpiacon való részvételre. A foglalkoztatási paktumban különböző szolgáltatásokat kapnak a munkavállalók, amennyiben szükségük van arra, hogy a munkaerőpiaci pozíciójuk erősödjön – fogalmazott a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője, Pántya Imre.

A békéscsabai járásban a közfoglalkoztatottak száma közel egyharmadával csökkent – tette hozzá a főosztályvezető.

A rendezvény a TOP-6.8.2- 15-BC1- 2016-00001 azonosítószámú, Helyi foglalkoztatási együttműködések Békéscsaba Megyei Jogú Város területén és várostérségében című projekt keretében valósult meg.

További programok »

Önkormányzati hírek

Békéscsaba hazavár! – Szeptember végéig lehet pályázni

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a felsőfokú tanulmányokat folytatók támogatására a „Békéscsaba hazavár!” felsőoktatási hallgatói ösztöndíj elnyerésére, valamint a diplomás pályakezdők támogatására a „Békéscsaba hazavár!” életkezdési támogatás elnyerésére.
2024. július 23. 15:57
FEL