Egy vérből vagyunk - jótékonysági kerékpározás Békésben

2023. július 1. 19:27 | Csiffáry Zsuzsanna

Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány évek óta egy jótékonysági eseménnyel hívja fel a figyelmet arra, hogy másokon segíteni a legjobb a világon. A karitatív jótékonysági programhoz szombaton délelőtt Gyulán is csatlakoztak.

A jótékonysági esemény rajtjának helyszínén, Bonyhádon véradó napot szerveztek az Országos Vérellátó Szolgálat megbízásából pénteken. Ezzel a véradás fontosságára hívták fel a figyelmet, hiszen a legrövidebb lejáratú vérkészítmény csupán öt napig tárolható, így soha nincs megállás, naponta 1600-1800 véradó önzetlen adományára van szükség Magyarország biztonságos vérellátáshoz. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A pénteken rajtoló, több települést is érintő és július 5-ig tartó akció alatt tíz szervezet gyermekei számára adnak át útközben sportcipőket, a célban pedig több mint 300 nehéz sorsú, gyermekotthonokban élő fiatal számára szervezik meg az Egy vérből vagyunk gyermekfesztivált. A Gyergyószárhegy melletti Tatárdombig tartó program utolsó kilométereit a gyermekekkel együtt teszik meg, a célban Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes fogadja a befutókat. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A jótékonysági eseményhez Gyulán is csatlakoztak szombat délelőtt. Szimandl Anita, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány felkért ultrafutója elmondta, hogy egy 240 km-es szakaszt teljesítenek a nap folyamán. A szintén ultrafutó Sperka Tamás szerint a sporttal egybekötött jótékonysági programnak több célja is van. 

– Gyermekkorom óta sportolok, voltam válogatott biatlonista, síkfutó és a duatlon világába is bele kóstoltam. Ezután jött az ultrafutás az életembe, így tréfásan, ám nem komolytalanul mondhatom, hogy csapatunkkal nem futunk el a probléma elől, hanem odafutunk, ahol a probléma van. Gyakorlatilag az alapítvány célja az, hogy minél nagyobb segítséget tudjunk nyújtani az embereknek, minél szélesebb körben. De az is nagyon fontos számunkra, hogy megismertessük a gyermekkel a sportolás szépségét és azt, hogy nincs lehetetlen – mondta Sperka Tamás. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

További programok »

Gyula

Visszatérhetnek a fecskék a gyulai vasútállomás épületére

Visszatérhetnek a fecskék a gyulai vasútállomás épületére, a MÁV március 31-ig kialakítja a madarak fészkeléséhez szükséges feltételeket – számolt be róla hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő (Fidesz–KDNP) polgármester.
2024. február 20. 18:37
FEL