Gyulán folytatta jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán

2019. szeptember 25. 17:28 | Gyemendi Réka

Gyulán folytatta jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán hegedűművész. A másodjára útnak indított templomi jótékonysági koncertsorozat 100 magyarországi és határon túli települést érint.

A koncertsorozat a határon túli állomásokat követően szeptember 12-től hazai helyszíneken folytatódik. Az előadásra a fürdővárosban is óriási volt az érdeklődés, kígyózott a sor a gyulai Nádi Boldogasszony Templom előtt kedden este.

A koncert előtt dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere méltatta a hegedűművészt. 

– Jótékonysági és művészeti missziójának elismeréseként két alkalommal is meghívást kapott a Vatikánba. Először 2011 szeptemberében fogadta XVI. Benedek Pápa, a következő alkalomra pedig 2017 márciusában került sor, ekkor Ferenc Pápa apostoli áldásában is részesítette a művészt – fogalmazott a városvezető.

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész ökumenikus jótékonysági akciója főként hátrányos helyzetben élőknek, tehetséges fiataloknak és kórházaknak nyújt segítséget. A gyulai koncert bevételét a Pándy Kálmán kórház gyermekosztályának ajánlották fel.

– Immáron második alkalommal indítottam útjára a 100 templom jótékonysági koncertsorozatunkat. A magyar emberek támogatásával, segítségével több száz millió forint értékben sikerült támogatnunk a bajba jutott és a rászoruló magyar embertársainkat, hazánkban és határon túl egyaránt. Segítettünk beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges gyermekeknek, iskoláknak, szépkorúaknak, valamint nagyon sok esetben templomok felújításáért is megszólalt a hegedűm – mondta el a hegedűművész. 

Mága Zoltán koncertsorozata szombaton Békéscsabára is ellátogat, az érdeklődőket este fél 7-től várják az Evangélikus nagytemplomban.

 

Galéria

További programok »

FEL