Szarvas Péter: Cél az advent szebbé tétele

2019. december 10. 20:32 | Hidvégi Dávid

A Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Zeneiskola növendékei léptek fel azon a koncerten, amelyet kedd este rendeztek a belvárosi katolikus templomban Békéscsabán. A jótékonysági akció bevételét a diákokat támogató Muzsika Hangja Közhasznú Alapítvány kapja. Fúvós- és vonósegyütteseket, kórust, hegedűművészeket és az iskola művésztanárait is megcsodálhatták az érdeklődők.

Békéscsaba polgármestere ünnepi beszédében megköszönte Szigeti Antal plébánosnak, hogy a belvárosi katolikus templom otthont  ad a jótékonysági koncertnek. Szarvas Péter kiemelte: a legtöbbet karácsony alkalmával találkozunk a szeretteinkkel és ilyenkor a családok, barátok egyesítik az erőiket, hogy megoldják az esetleges problémákat szeretteik életében. A városvezető hozzátette: ebben az időszakban legtöbbször Békéscsaba utcáin sétálnak az emberek, mindenki siet, hogy megvásárolja az ajándékokat, de soha nem az utóbbi a fontos, hanem a szeretetteljes hangulat. Szarvas Péter úgy fogalmazott: a Bartók Béla zeneiskola évről évre bocsájtja ki a jobbnál jobb tehetségeket, akik éveket áldoznak arra, hogy megtanuljanak több hangszeren profi szinten játszani. A polgármester hangsúlyozta, hogy a feltételek adottak a tanítási intézményben folyó nevelési munkához, ugyanakkor minden adomány hozzájárul az iskola segítéséhez.

– Segíteni, nyitott szívvel állni egy kérdéshez és egy problémához mindig jó dolog, most is ezt teszi az, aki adományoz a Muzsika Hangja Közhasznú Alapítvány részére – részletezte Szarvas Péter.

Szomor István - (Fotó: behir.hu)

A Bartók Béla zeneiskola igazgatóhelyettese elmondta: ez a rendezvény azért is volt fontos, mert az iskola növendékei a város lakói előtt is megmutathatták tehetségüket. Szomor István hozzátette: nagy örömükre szolgál, hogy a megyeszékhely önkormányzata felkérte az iskolát erre a jótékonysági estre. Kiemelte: színes műsorral készültek, amelyben minden általuk tanított műfajt felvonultattak. Az iskola énekkara négy dalt adott elő.

Pákozdi Szimonetta - (Fotó: behir.hu)

– Minél színesebb előadást próbáltunk összeállítani a hangversenyre. A diákok mellett az iskola művésztanárai is felléptek – emelte ki kérdésünkre Szomor István.

Galéria

A koncertet a 7.Tv karácsonykor tűzi műsorra.

FEL