Idén is sikeres gyűjtőpont volt a gyulai Almásy-kastély

2020. december 19. 17:48 | behir

Százhetvenegy gyermek karácsonyát segítettek szebbé tenni azok, akik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontba vitték ajándékokkal teli cipős dobozaikat. Az ajándékokat december 18-án szállították el a gyulai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai.

Nyitási éve óta csatlakozik a gyulai Almásy-kastély a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-gyűjtő akciójához. Bár a látogatóközpont a koronavírus-járvány miatt nem fogadhat látogatókat, az ott dolgozók idén is várták a rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokat.

- Ebben az évben nagymértékben romlottak a gyűjtés feltételei, mégis természetes volt, hogy idén is segítjük a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezését – közölte még az akció indulását megelőzően Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Az adományozók november 30. és december 18. között egy előre megadott telefonszámon tudták jelezni, hogy csomaggal érkeznek, amelyet a bejáratnál vettek át a kastély dolgozói.

Úgy tűnik, a gyűjtés közzététele sikeres volt, hiszen minden eddigi számot felülmúlva 171 csomag érkezett a kastélyba. Az ajándékokat december 18-án három járművel szállították el a gyulai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai. Tájékoztatásuk szerint a csomagok többségét a helyben élő rászoruló családok gyermekei kapják, de a baptista egyház közreműködésével minden évben jutnak ajándékokkal teli cipősdobozok a sarkadi járásba is.

Fekete-Dombi Ildikó elmondta: nem remélték, hogy ilyen sikeres lesz ez a gyűjtés, hálás azoknak, akik segítették adományaikkal ezt a kezdeményezést.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a kastély mindig is a jótékonykodás kiemelt helyszíne volt a térségben, s – a többi mellett – e fontos hagyományt is követni szeretnék; ennek megfelelően jövőre is cipősdoboz-gyűjtő pont lesz a gyulai Almásy-kastély.

 

Galéria

 

További programok »

FEL