Egy varázslatos utazás kezdetén… ezúttal a DVTK-t ejtették ki a kupameccsen

2024. február 29. 19:46 | Such Tamás

Szépen menetelnek a csabai U17-es focisták az országos kupán. A korábbi meccsen – még a novemberi fordulóban – a magasabb osztályú Kisvárdát győzték le hazai környezetben 1-0-ra. Szerda délután pedig szintén az A osztályos DVTK fölött diadalmaskodtak 1-0-s eredménnyel, a csabai Kórház utcai stadion műfüves pályáján, azaz a Fű2-esen.

Félidőben érkeztünk, amikor már tulajdonképpen el volt döntve a meccs – Jass Nándi a 14. percben megszerezte a hazai vezetést –, csak akkor ezt még senki sem tudta. Balogh kolléga fix helyen maradt filmezni, én kóboroltam egy kicsit.

Meg kell hagyni, tökéletes időjárás mellett zajlott a derbi: a hőmérő 18 fokig kúszott, a nap sütött, a gyerekek szépen küzdöttek. A lelátón közel ötvenen, némileg pianóban buzdították a gyerekeket (eljöttek diósgyőri szülők is). A pálya melletti korlátnál néhányan könyököltek; köztük volt Pásztor Józsi is.

 

Pásztor Józsi – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

Ahogy megláttam, hirtelen örömömben nekiszegeztem néhány kérdést: – Milyen érzés ilyen lelkes gyerekeket nézni? Jó látni, hogy így hajtanak a fiatalok? Fejben már építed a leendő NB I-es csabai egységet? – Szoktam járni a meccsekre – válaszolta, majd megkérdezte: – A Diósgyőr kiemelt akadémia? – Igen. – Akkor komoly támogatást kapnak. Nem látszik, nem jobbak. (közben a felnőttek a Fű3-on elkezdték az edzést)

Idővel átsétáltam a kispadhoz. A mérkőzésen mindvégig álló Dávid Zsolt vezetőedző, mellett ott ült Szenti Zoli is, Pásztor legendás csapatának kapitánya.

A játékrészben volt egy-két helyzete az Előrének, amit sajnos nem sikerült gólra váltani; míg a vendégek azonban jóval többször bevették a csabai kaput – öt komolyabb helyzetük volt. Ezzel szemben jól működött a hazai védelem. Az utolsó attacknál már simán a 94. percben jártunk.

– Halló, vége van, Sporttárs! – szólt a sípmesterre Szenti Zoli. – Már a hosszabbításnak is!

 

 

Majd egyszer csak érkezik a nagy lefújááás. Jeee!!!!!! Körtánc.

– Na, Uraim! Hát… szenzációs játékot mutattatok – dicsérte a játékosokat Dávid Zsolt. – Mindenki, aki csabai! Mindenki, aki csabai! – érkezett a válasz.

Azt követően Dávid Zsolt vezetőedzővel beszélgettem.

 

– Nem volt semmi ez a meccs!

– Valóban, nagyszerű élmény volt mindezt átélni a srácokkal. Noha sokat nem futballoztunk, mert az ellenfél nagy nyomás alá helyezett minket, de a gyerekeknek a helyén volt a szívük. Becsülettel dolgoztak és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

 

Dávid Zsolt – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

– Az a szép a kupameccsekben, hogy olyan ellenfelekkel is találkozhattok, akikkel nem vagytok egy csoportban.

– Igen, magasabb szintről érkező ellenféllel játszottunk, ahogy az előző mérkőzésen is. Kimondottan örültünk, hogy mindkét összecsapás hazai környezetben zajlott. Dicséret a gyerekeknek, mert megmutatták, hogy van karakterük. Ez jelzésértékű lehetne a szövetségi edzőknél is, hogy ne csak az A szinten keressék az utánpótlásválogatottakat. Ráadásul most ezzel a meccsel a srácok bekopogtattak a hazai felnőtt öltözőbe. Ezek jó jelek, rendkívül élmény volt mindezt átélni és nagyon büszke vagyok rájuk.

 

– Kit emelnél ki?

– (Mindenkit! – mondja a háttérből Tóth Patrik hálóőr) Mindenkit! Mert ez egy igazi csapatmunka volt. Ha úgy vesszük, a védekezés tette ki a nagyobb melót; a támadásban kevesebbet tudtunk hozzátenni, ahogy szerettük volna. Most ez jutott, ezt megoldották, és sikerült.

 

– Mi a jövőkép?

– A rövidtávú cél a bajnokságban, hogy a minél jobb eredményt érjünk el, a kupában bizony van lehetőségünk a következő fordulóra. A közép-hosszútávú cél pedig az, hogy ezek a srácok majd a békéscsabai csapatban itt, a másik pályán megmutassák magukat. És talán ez volna a legnagyobb cél, hogy odajuttassunk játékosokat.

 

Galéria

 

És akkor Tóth Patrikkal is beszélgettem. Íme,

 

– Hogyan értékeled a mai meccset?

– Egy magasabb osztályban lévő csapattal találkoztunk, de nem ijedtünk meg tőlük. Az öltözőben megbeszéltük, hogy legyünk szervezettek, és a szívünket-lelkünket kivittük a pályára, így összejött a győzelem.

 

– Hazai pálya… Az utolsó negyedórában a DVTK-nak volt vagy öt helyzete, amit szerencsére elpuskáztak.

– A hétköznapokban többet tettünk, így valóban a szerencse is mellénk állt.

 

– Milyen jövőképet rajzolnál magatoknak?

– A bajnokságban a bennmaradás a cél, a kupában viszont egy varázslatos utazás kezdetén vagyunk. Reméljük, elmenetelünk a döntőig!

 

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL