Az első osztályt vezető MTK-t is legyőzte, kupadöntős az Előre U17-es csapata

2024. május 1. 17:33 | Hidvégi Dávid

Nagy bravúrt hajtott végre szerdán a Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata, miután 3–1-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az U17-es kupa elődöntőjében a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 4-es Honvéd utcai komplexumában. Dávid Zsolt játékosaira a döntőben a Gyirmót vár.

Az MTK a mérkőzés előtt 40 ponttal vezette az országos kiemelt bajnokság csoportját, ami az U17 első osztályának felel meg. A Békéscsaba ezzel szemben az U17-es alap csoport 8. helyén áll, ami a másodosztályt jelenti. A csabaiak eddig sem féltek az erősebb ellenféltől, hiszen csak kiemelt akadémiákat, sorrendben a Kisvárdát, a Diósgyőrt és a Vasas Kubala Akadémiát ejtették ki a sorozatból. Az MTK-nak ezzel szemben a Sopron, a Paks és a Kelen csapatai jutottak.

Az elődöntőben az Előre már az 5. percben megszerezte a vezetést, amikor Dávid Kende volt eredményes (1–0). A hazaiak előnye egészen a szünetig kitartott. Érdemes megjegyezni, hogy sok felnőtt meccshez képest is irigylésre méltó néző gyűlt össze, hiszen az akadémia lelátója, valamint a hazai kispad és az ahhoz közeli kapu mögötti rész is megtelt szurkolókkal, akik folyamatosan biztatták a Békéscsabát.

 

 

A Békéscsaba a második félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését, hiszen Dávid Kende a 71. és a 90. percben is betalált. A játékvezető Kondor Milán ekkor négy perces hosszabbítást mutatott fel, majd megítélt egy szabadrúgást az MTK-nak. A pontrúgást kihasználták a vendégek, ugyanis Csucsánszky Zoltán 20 méterről betalált (3–1). A gólt követően a csabaiak mesterhármast szerző csatára kirúgta azt a labdát a pályáról, amit a vendégek a középkezdéshez helyeztek el. Hivatalosan ez nem a meccslabda volt, hanem a vendégek egyik saját labdája, de a játékvezető kérdés nélkül felmutatta a sárga lapot, amit a piros követett, hiszen Dávid már mezlevétel miatt is kapott egy sárga cédulát. A hátralévő percekben más már nem történt, a bíró lefújta a meccset, a hazaiak pedig közös ünneplésbe kezdtek a szurkolókkal.

– Nagyon büszkék vagyunk magunkra, a játékosok extrát nyújtottak ma, a szívük helyén volt. A tervünk működött, hiszen azokra a magas labdákra építettünk, amelyekből a gólokat szereztük. Nagy gratuláció jár a fiúknak – értékelt a mérkőzés után Dávid Zsolt, a hazaiak vezetőedzője.

A döntőben a Békéscsaba az MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat csoportban első helyen álló Gyirmóttal játszik majd, jelen állás szerint legeredményesebb játékosa, Dávid Kende nélkül. A győriek az első osztály harmadik helyezettjét, a Debreceni VSC-t búcsúztatták a másik ágon.

– Legutóbb a feljutásért való küzdelemben játszottunk a Gyirmót ellen és oda-vissza nyertünk. Reméljük, hogy most is győzünk majd és behúzzuk a kupát – fogalmazott Dávid Kende.

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL