A hosszabbításban kapott gólt, kupaezüstérmes a Csaba U17-es csapata

2024. június 10. 16:20 | behir.hu

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es együttese az MLSZ Országos U17-es Kupa döntőjében a Gyirmót együttesével csapott össze pénteken. A két gárda fináléhoz méltó kupacsatát vívott az UTE Atlétikai Stadionjában, a győriek a 93. percben szerezték meg a mindent eldöntő gólt és megnyerték a finálét

GYIRMÓT SE GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 3–2 (1–2)
Békéscsaba 1912 Előre SE: Tóth Patrik, Lyachó Bence, Avramucz Dávid, Göblyös Sándor, Sinka Dániel, Molnár Márkó, Giczey Tamás, Nagy Máté (Bagaméri Patrik), Jass Nándor (Nagy Zétény), Anda Szilárd, Tompa Bence. Csere: Antal Zsombor, Homoki Lóránt, Gulácsi Gergő, Guruczi László, Kerekes Zsombor. Edző: Dávid Zsolt és Szenti Zoltán.

A lila-fehér gárda a kupaküzdelmek során a Várda Labdarúgó Akadémia és a DVTK együtteseit búcsúztatta, a legjobb négy közé pedig a Vasas Kubala Akadémia legyőzésével léphetett. Dávid Zsolt és Szenti Zoltán csapata a döntőbe jutásért a fővárosi MTK-Budapest együttesével vívott párharcot az akadémia 4-es Honvéd utcai komplexumában, ahol 3-1-es arányban a békéscsabaiak vívták ki a fináléban való részvételt – idézi fel az előzményeket az akadémia beszámolója. A békéscsabai gárda gyirmóti ellenfele a Főnix Goldot, a Szombathelyi Haladást, a Nyíregyházi Spartacust, az ETO FC Győrt, az Újpest FC-t és a DVSC-t búcsúztatva jutott a kupadöntőbe.

A finálét mindkét együttes kiváló lendülettel kezdte, az első percekben azonban a csabai alakulat szerezhette volna meg a vezetést, ám a megítélt büntetőt nem sikerült értékesítenie. A mérkőzés folytatásában komoly párharcok alakultak ki a csapatok között, mindkét oldalon akadtak lehetőséget. A 32. percben a lila-fehér gárda megszerezte a vezetést, amikor Göblyös Sándor fejese talált utat a győri kapuba (0–1). A gyirmóti csapat azonban megmutatta, miért is jutott a kupafináléba és négy minutummal később, Szecsődi Máté révén kiegyenlítette a találkozó állását (1–1). A lilák a félidő vége előtt ismét bevették ellenfelük kapuját, amikor a 41. percben Avramucz Dávid juttatta a hálóba a labdát (1–2).

 

A csapatok nagy csatát vívtak a döntőben (Fotó: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia)

 

A pihenő után ugyanott folytatták a felek, ahol abbahagyták, mindkét gárda elszántan rohamozta ellenfele kapuját. Az 51. percben ismét nyílttá vált a küzdelem, amikor a győri gárda újra egyenlített Szabó Márkó találatával (2–2). A végjátékra mindkét csapat kiadta magából tudása legjavát, a hosszabbítás percei azonban a Gyirmót SE Győr együttesének kedvezett, amikor a 93. percben Szabó duplázott és ezzel eldöntötte a korosztályos kupa sorsát (3–2).

A Békéscsaba 1912 Előre SE rendkívül közel volt a végső sikerhez, ám végül egy nagyszerű menetelés végén ezüstérmes lett a huszonkét nevező csapatot felvonultató kupasorozatban.

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL