Egy nap a rendőrökkel

Szent György, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság április 23-án, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban tartotta a Békés Megyei Rendőrnapot. Bemutatók, programok várták a családokat és a rendőrség munkája iránt érdeklődőket.

 

– A motoros szimulátor volt a legnehezebb és a puzzle ment a legjobban – árulta egy lelkes kisfiú, aki a Csabagyöngye nagytermének minden állomását bejárta és teljesítette a feladatokat.

A bűn- és baleset-megelőzéssel foglalkozó szakemberek tesztekkel, játékos vetélkedőkkel készültek, a gyerekeknek kerékpáros ügyességi pályát alakítottak ki. Hosszú sorok alakultak ki szinte minden helyszínen. A rendezvényen bemutatkoztak a bűnügyi technikusok és a rendőrség kutyavezetői, de bárki megnézhette a rendőrség járműveit, felszerelését és fegyvereit is. Emellett a toborzó csoportok is várták a határvadász hivatás iránt érdeklődőket.

– Szent György a magyar rendőrség védőszentje, ilyenkor tartjuk minden évben a Rendőrnapot. Szakmai szempontból ez a visszatekintés és a szemvetés ideje, de ezt az alkalmat arra is felhasználjuk, hogy mindenki betekintést nyerhessen a rendőrök mindennapjaiba. Játékos vetélkedőkkel készültünk a családoknak, de bemutattuk a rendőrök járműveit, eszközeit, amelyek nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is nagyon érdeklik – fogalmazott dr. Vargáné dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,