Sziréna, bilincs és ujjlenyomat-vétel – rendőrnap volt Békéscsabán

Bilincs, fegyver és sziréna: mindaz, ami a filmekből ismerős, hétfőn kézzel foghatóvá is vált Békéscsabán. A rendőrség Szent György napja alkalmából egész napos bemutatót tartott a város főterén. A jó hangulatról az ujjlenyomat-vételtől kezdve a játékos baleset-megelőzési programokig a programok széles skálája gondoskodott. A legkisebbektől azt is megtudtuk, hogy mivel foglalkoznak a rendőrök, és ők miért akarnak rendőrök lenni, ha felnőnek.

 

 

A gyerekek körében idén is a rendőrautó és a rendőrmotor volt a legnépszerűbb.

A Szent István téren meg lehetett nézni a támogató alosztály teljes felszerelését, fegyverzetét, de akár ujjlenyomat is készülhetett.

Egy kis testmozgásra is rábírták a csoportokat Tomi Robot segítségével, és a rendőrség munkatársai felállítottak egy ügyességi pályát, ahol próbára tehették magukat az érdeklődők. 

 

 

A bűnmegelőzési szolgálat tanácsokat adott a főtérre látogatóknak, leginkább arról, hogyan lehet elkerülni a lopásokat.

– Nagyon fontos számunka, hogy kapcsolatban legyünk a Békés megyében élőkkel, ismerjék a munkánkat, ismerjék a munkatársainkat, hiszen ez a bizalom alapja. Így tudnak leginkább segítségért fordulni hozzánk, hogyha erre szükség van. A rendőrnap is egy ilyen lehetőség erre a találkozásra. Békéscsabán most minden szolgálati ág képviselői bemutatkoznak – nyilatkozta dr. Vargáné dr. Szombati Andrea a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.  

Békéscsabán évről-évre javulás tapasztalható a közbiztonság területén – fogalmazott Szarvas Péter. A polgármester hozzátette, a felderítettségi mutatók is kedvezőbb adatokkal szolgálnak.

– A rendőrség munkájának köszönhetően Békéscsaba nagyon előkelő helyen áll. A 23 megyei jogú város közül harmadikak, negyedikek vagyunk az ezer lakosra eső bűncselekmények, szabálysértések számában, és az is fontos, hogy minősített, nagyon kemény bűncselekmények elenyésző számban fordulnak elő Békéscsabán – mondta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. 

A bűncselekmények, a lopások és a betörések számában is alacsony a mutató – tette hozzá a polgármester, aki elmondta, ezen a napon különösen fontos hangsúlyozni a rendőrség kiemelkedő munkáját.

Megosztás:

Címke: , , , , ,