Biztonságos átjárás tábor – öt héten át a gyermekekért

2019. július 2. 06:47 | behir

Megnyitotta kapuit Békés megyében a „Biztonságos átjárás” tábor. A Belügyminisztérium, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hátrányos helyzetű, nemzetiségi gyermekeknek biztosít tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

 

 

A gyermekek biztonsággal kapcsolatos ismereteinek bővítése a célja annak a tábornak, amely 2019. július 1-jétől öt héten át fogadja majd az általános iskolásokat Békés megyében, a Békéscsaba és Gyula között lévő Gellény Birtokon.

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett programban a családsegítő szolgálatok, iskolák javaslatai alapján 6 és 14 év közötti gyermekek vesznek részt.

A megnyitón Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője és dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte az első turnus résztvevőit.

 

Fotó: police.hu

 

A „Biztonságos átjárás” tábor elsősorban nemzetiségi és sérült gyermekeknek nyújt tartalmas kikapcsolódási lehetőséget. Az egyhetes turnusokban az általános iskolások minden nap más témát dolgoznak fel. Szó lesz például a biztonságról, és a leggyakrabban előforduló, fiatalokat érintő bűncselekményekről is. Kiemelt figyelmet kap a biztonságos internet és mobiltelefon használat, valamint a baleset-megelőzés is.

 

Fotó: police.hu

 

A gyermekekkel foglalkozó szakemberek élményszerűen, interaktív foglalkozások keretében igyekeznek átadni a legfontosabb ismereteket a táborozóknak. Közben egymás elfogadására, együttműködésre ösztönzik a gyermekeket, példát mutatnak azért, hogy a diákok fontosnak tartsák a szabályok követését, az előírások betartását és egymás segítségét. Cél, hogy a gyermekek egy hét alatt megtanulják felismerni a veszélyhelyzeteket és elsajátítsák azokat az alapismereteket, amelyek segítségével elkerülhetik a bajt, illetve időben segítséget kérhetnek.

A Békés megyei „Biztonságos átjárás” táborban öt hét alatt közel 300 gyermekkel foglalkoznak majd a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, illetve gyermekvédelmi, ifjúságvédelmi munkát végző pedagógusok.

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL