Családi vetélkedő a bűnmegelőzés jegyében

2019. április 27. 11:33 | behir

Ismét a családokat hívták vetélkedőre a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei. A „Házhoz megyünk” program keretében bűn- és a vagyonvédelmi feladatokat kellett megoldaniuk a háromfős csapatoknak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a vagyonbiztonság erősítése érdekében 2015. szeptember 30-án indította el „Házhoz megyünk” elnevezésű országos kampányát. A program keretében Békés megyében is létrehoztak információs pontokat, ahol a rendőrség munkatársai és vagyonvédelemmel foglalkozó szakemberek igyekeztek segítséget nyújtani az érdeklődőknek. A kampány részeként a rendőrség vetélkedőre hívta a vállalkozó kedvű családokat. Az országos megmérettetést minden megyében helyi vetélkedő előzi meg, ahol a legjobban teljesítő gárda kap lehetőséget arra, hogy képviselje majd a térséget a döntőn. Békés megyében 2019. április 26-án öt csapat részvételével a megyei döntőre Békéscsabán.

 

Fotó: police.hu

 

A résztvevő csapatok a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Munkácsy utcai Megelőzési és Tanácsadó Irodájától indultak a megmérettetésnek helyet adó a Csabagyöngye Kulturális Központba. Útközben a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal előtt egy beugró feladat várta őket. Különböző táskákat kellett rangsorolniuk aszerint, hogy mennyire biztonságos azok viselése.

 

Fotó: police.hu

 

Az egy nagyszülő, egy szülő és egy gyermek összeállításban versenyző csapatoknak ezután még nyolc különböző feladatot kellett megoldaniuk a bűnmegelőzés és a vagyonvédelem témakörében. A szervezők próbára tették a csapatok logikai, irodalmi és helyismereti felkészültségét is.

 

Fotó: police.hu

 

 A legjobb teljesítményt a békéscsabai csapat nyújtotta, ők képviselhetik Békés megyét a 2019. május 17-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn.

 

FEL