...ó, …ió, …ció, prevenció

2017. június 14. 16:02 | Zsíros András

Ne ugorjunk felhevült testtel a vízbe, gondoskodjunk gyermekeink utazásakor a passzív biztonsági eszközök – így a biztonsági öv vagy a gyerekülés, bukósisak – használatáról, és vigyázzunk értékeinkre minden helyzetben. Többek között ezekre hívja fel a figyelmet a rendőrség a nyári szünet közeledtével. A szakemberek egész tanévben járták tájékoztató foglalkozásokkal az iskolákat, de szerintük a vakáció kezdetekor érdemes átismételni a legfontosabb tudnivalókat.

Megkezdődött a nyár, amikor a gyerekek felszabadultan kilépnek az iskola falai közül. Sok fiatal vesz részt ilyenkor például fesztiválokon. A bűnmegelőzés érdekében a rendőrség többek között azt tanácsolja a fiataloknak, lehetőleg ne magányosan szórakozzanak, sőt a szakemberek szerint érdemes a folyamatos kapcsolattartásról is gondoskodni.

Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője ugyanezt kéri a gyerekektől is: jelentkezzenek néha szüleiknél, nyugtassák meg őket, hogy minden rendben van. Úgy fogalmazott, ez akár garancia lehet a következő fesztiválon való részvételre is.

De nem csak a vagyonvédelemre, hanem a közlekedésbiztonságra is érdemes nyáron jobban odafigyelni. Pardi Ildikó rendőr alezredes, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára ezt azzal húzta alá, hogy a statisztikák szerint is megnövekszik ilyenkor a gyerekeket ért balesetek száma.

Vargáné dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője különösen a játszóterek, parkok, strandok közelében hívta fel az autóvezetők figyelmét. Mint mondta, ilyenkor sokkal több gyermek van az utcán, ráadásul sokkal többen közlekednek önállóan a tanítási időhöz képest.

A balesetek elkerülésével kapcsolatos további információkról tájékoztató kiadványt is eljuttat a rendőrség az általános iskolásoknak, amit a bizonyítványukkal együtt kapnak meg a tanév végén.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Kék hírek

Horrorkaravánt fogtak az M44-esen

A különféle túlterhelt és furcsán összerakott utánfutós szerelvények a magyarországi autópályák és autóutak jelenségei. Békés megyében nemrég adták át az M44 Kondoros-Tiszakürt közötti szakaszát, így csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az első veszélyes autószállító szerelvény.
14:18
FEL