Hátrányos helyzetű gyerekek vették birtokba az "Át-Járás Tábort"

2020. július 13. 15:55 | D. Nagy Bence

Hatodik alkalommal rendezték meg az "Át-Járás Tábort" a gyulai Gellény Birtokon. A tábor első három hetében rendészeti ügyintéző szakos hallgatók vettek részt a programokon, július 13-tól azonban a hátrányos helyzetű gyerek előtt nyílt meg a lehetőség a kikapcsolódásra.

Ahogy arról a behir.hu már korábban beszámolt, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Át-Járás Tábor címmel nyújtott be pályázatot a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsához, amely pozitív elbírálásban részesült. A hatodik alkalommal megrendezett táborba az idei évben rendészeti ügyintéző szakos hallgatókat is meghívtak, akik az első három hét során a bűnmegelőzéssel ismerkedhettek meg behatóbban. A július 13-val induló új turnus már az előző években is a meghívott hátrányos helyzetű gyerekekkel indult el.

A gyermektábor ünnepélyes nyitórendezvényén Dr. Krizsán Anett, a Békés Megyi Kormányhivatal igazgatója jelenlétében köszöntőt mondott Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, valamint Furák István táborvezető is. A rendészeti szervek képviseltelétében Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a táborozókat, akiket a szervezők a megnyitó ünnepség után különböző játékokkal vártak.

 

Balról: Telekné Furák Mónika, Zalai Mihály, Dr. Krizsán Anett, Dr. Polyák Zsolt és Dr. Kozma Gábor

 

– A Békés megyei járásokat összefogó kezdeményezés során nem tanulmányi eredmény, hanem szociális és halmozottan hátrányos helyzet alapján hívtunk meg 6 és 14 éves kor közötti gyermekeket a táborba – mondta el Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke. Kiemelte, hogy a bár a gyerekeket az online térben is érik atrocitások, a rendőrség segítsével igyekeznek minél szélesebb körű felvilágosítást adni nekik a saját védelmük érdekében.

Az Át-Járás Tábor tematikájának fontos részét képezi a rend és a biztonság képviselete.

– A rend valamilyen formában mindenütt jelen van, így a játékokban és a sportokban is. Az itt táborozó hátrányos helyzetű gyermekekkel igyekszünk megismertetni a rend, a rendészet emberarcát. A jókedvben, vidámságban eltöltött órákat igyekszünk átszőni a biztonságról való tanítással, ezzel kapcsolatban szót ejtünk a bűnmegelőzésről, az elkövetővé és az áldozattá válásról is – hangsúlyozta Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

 

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL