Összefogás a bűncselekmények áldozataiért

2021. április 13. 17:59 | behir

Több mint 50 résztvevője volt annak az online konferenciának, amelyet a Békés megyei rendőrök tartottak a bűnmegelőzés napja alkalmából.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei április 12-én, a bűnmegelőzés napján online konferenciát tartottak. A virtuális tanácskozáson több mint 50 résztvevő hallgatta meg az áldozatvédelem témakörében felszólalókat.

 

Telekné Furák Mónika – Fotó: police.hu

Telekné Furák Mónika – Fotó: police.hu

 

A rendezvényt a főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, Telekné Furák Mónika rendőr alezredes nyitotta meg, aki köszöntőjében kihangsúlyozta a széleskörű együttműködés fontosságát, amelynek fókuszában a települések biztonsági problémái, a fiatalok felvilágosítása, az áldozattá válás megelőzése, az áldozatok segítése, valamint az elkövetők reintegrációja, társadalomba való visszavezetése állt.

A kétórás konferencián a szakemberek felszólalásaiban szó esett a biztonságos internetezésről, a hozzátartozók közötti erőszakról, az áldozatoknak adható azonnali pénzügyi segélyek szabályainak változásáról, a megelőző pártfogás rendszeréről és az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzéséről. 

Az elhangzottakat a konferencia résztvevői a szakmai munkájuk során hasznosítják annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá, illetve, ha ez mégis megtörténik, akkor a megkárosított, megsérült emberek mielőbb megfelelő segítséget kapjanak.

További programok »

FEL