Gyors alkoholszondás közúti ellenőrzést tartottak húsvét hétfőn a rendőrök

2019. április 22. 18:22 | Kovács Andrea

Gyors alkohol szondás akciót tartottak a rendőrök hétfőn, Gyulán. A finn módszeren alapuló ellenőrzés lényege, hogy rövid idő alatt minél több járművezetőnél ki tudják szűrni, hogy a sofőr fogyasztott-e alkoholt, mielőtt a volán mögé ült.

 

 

Az autóvezetők többségét nem zavarta, hogy a rendőrök leállították Gyula központjában. Abban is egyetértettek, hogy a biztonságos közlekedés miatt gyakrabban kellene ittasság ellenőrzést tartani, amelynek mint egyikük fogalmazott visszatartó ereje is van.

 

Fotó: Ujházi György

 

A közúti ellenőrzések húsvétkor többnyire az ittas járművezetés visszaszorítására összpontosítanak. A finn módszeren alapuló közúti ellenőrzéssel rövid idő alatt egyszerre több autósnál le tudják ellenőrizni, hogy fogyasztottak-e alkoholt, mielőtt a volánhoz ültek –tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Vargáné Szombati Andrea hozzátette: a Gyula központjában tartott, közel 45 perces ellenőrzésen a rendőrök ezúttal nem találtak ittas sofőrt, de korábban ezzel a módszerrel többször is sikerült hatékonyan kiszűrni az alkoholt fogyasztott vezetőket. A közúti ellenőrzések célja minden esetben az, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést, amely mindannyiunk érdeke – hangsúlyozta a rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL