Nyolcvannégy korszerű rendőrautó érkezett megyénkbe

2017. december 15. 18:15 | Papp Ádám Sándor

Nyolcvannégy új járőrautót kaptak Békés megye rendőrei pénteken délelőtt. Főképp a korábban használt gépjárművek amortizációja miatt döntött erről a kormány az ország összes megyéjében.

Kormányrendelet révén az év végéig az ország vezetése Magyarország teljes területén végrehajtja programját, amely a helyi rendőrségek munkavégzésének minőségét és gyorsaságát szolgálják.

- Ezek az Audi, a Volkswagen, a Skoda, a Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati gépjárművek korszerű, modern felszereltséggel rendelkeznek - fogalmazott az átadó ünnepségen a Békés megyei rendőrfőkapitány.

Dr. Polyák Zsolt gondolatait folytatva elmondta: elsősorban a biztonságra összpontosítanak, valamint arra, hogy a kollégáknak kiváló körülményeket biztosítanak. A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül - tette hozzá.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a kapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 7 évről 3 évre csökkent - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A járművek szállítói öt évig, vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet is - emelte ki dr. Vargáné dr. Szombati Andrea, aki azt is elmondta, hogy a gépjárművek megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek. Ezek a modern járművek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

Egy teljesen új rendszerrel is felszerelték az autókat, hiszen LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek rájuk.

Az új autók az átadót követően azonnal szolgálatba álltak Békés megye útjain.

 

 

További programok »

FEL