Egy francia komédia angol humorral a Jókai színpadán

2017. szeptember 14. 09:10 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Egy francia komédia angol humorral – pénteken lesz a Törvénytelen randevú premierje a Békéscsabai Jókai Színházban. A francia szerzőpáros darabjában megjelenő szituációkban és szereplőkben - több mint százévvel a megírása után is – magunkra ismerhetünk. A három felvonásos vígjáték története véletleneken és félreértéseken alapul.

A kerületi bíróság elnöke, a huszonötéve házas Tricointe úr a hűség és az erkölcsösség minta képe. Felesége elutazik, a bíróság elnöke pedig néhány véletlen folytán arra kényszerül, hogy egy kétes erkölcsű színésznőt mutasson be feleségeként az igazságügyi miniszternek. A színésznőt Fehér Tímea alakítja.

 

 

Van egy színésznő, akinek hatalmas természete van a férfiakat tekintve. Egy felől játsza önmagát, Gobettet – és közben kialakul egy félreértés, amiből az adódik, hogy a bíró feleségét is eljátsza, és ez a két karakter ez nagyon nem egyforma – mondta el Fehér Tímea, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze.

A komédia egy igazi nemzetközi együttműködésnek köszönhetően került színpadra. A darab rendezője Angliából érkezett a békéscsabai társulathoz.

–Egy nagyon intelligens társulatról van szó, és alapvetően működött a kommunikáció, csak a pici-apró nüánszokat volt nehezebb megértetni egymással. Azt, hogy én mit szeretnénk, és a színészek mit szeretnének. Ebben nagyon sokat segített Németh Gabriella, rendezőasszisztens – hangsúlyozta Robert Cogo-Fawcett, rendező.

A darabban vendégszínészként Holler Márta alakítja a bíróság elnökének feleségét, az állandóan réztárgyakat tisztogató egykori szakácsnőt.

Mióta Németországot elhagytam, mióta visszatértem Magyarországra, társulatban nem dolgoztam. Tehát ez az első – tehát nekem ez dupla premier volt, és nagyon kellemes, jó érzés az, ami itt fogadott – emelte ki Holler Márta színművész.

A majdnem három hónapos próbafolyamat végeredményeként nem csak a közönség várja a premiert, hanem – saját bevallásuk szerint – maguk a színészek is.

Nem sejtjük, hogy mi mindenen fog nevetni. Tehát ilyenkor már jól esik, hogy jön a közönség az utolsó napokban, mert valahogy a hangulatát úgy együtt így teremtjük meg – mondta el Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész.

A több mint százéves darab szituációiban és szereplőiben magunkra ismerhetünk, és ez segíthet abban, hogy kiszakadva a hétköznapokból a nézők nevessenek magunkon és önfeledten szórakozhassanak. A békéscsabai közönség először pénteken láthatja a komédia végkifejletét a nagyszínpadon.

További programok »

FEL