Törvénytelen randevú – francia vígjáték a Jókai Színházban

 

Véletlenek és félreértések, melyek végén a szerelem mindent legyőz: ezek adják a Békéscsabai Jókai Színház legújabb darabjának alapját. A teátrum már a következő évad második darabjára készül, amelyet egy hazánkban élő angol rendező, Robert Cogo-Fawcett visz színre.

 

Maurice Hennequin és Pierre Veber 1912-es La présidente című komédiáját mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház Törvénytelen randevú címmel.

A direktor az angol Robert Cogo–Fawcett, aki évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy nyugdíjba vonul a rendezői székből és Magyarországra költözik. A rendező elmondta: jól ismeri a darabot, ugyanis korábban lefordította már ezt a francia vígjátékot, és nagyon élvezte a vele való munkát. Ráadásul felfedezte, hogy a kilencszázas évek elején már játszották ezt a komédiát itt Magyarországon, Debrecenben és Budapesten is.

A színmű az 1920-as években játszódik, így Vesztergombi Anikó jelmeztervező a korra jellemző ruhákat készített a színészeknek.

A Jászai Mari-díjas színművész, Bartus Gyula elmondta: korábban már dolgozott együtt külföldi rendezővel és izgatottan várja most is a közös munkát. Hozzátette: kíváncsi az angol rendező, a francia színmű, és a magyar színészek együttes keverékének végeredményére.

A véletleneken és félreértéseken alapuló szerelmes komédia bemutatója szeptember 15-én lesz a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , ,