Dr. Takács Árpád: A Békés megyei munkaerő helyben tartása a cél

2017. december 7. 18:37 | Papp Ádám Sándor

A felnőttoktatás és a munkaerőpiac összekötése, illetve a Békés megyei munkaerő helyben tartása a célja annak a megállapodásnak, amelyet a Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Főiskola kötött csütörtökön. Az ezt rögzítő okiratot Békéscsabán írta alá dr. Takács Árpád kormánymegbízott és dr. Kozma Gábor, a felsőoktatási intézmény rektora.

Az egyházmegyének elsődleges feladata a társadalom szolgálata – fogalmazott a megállapodás megkötésekor Kiss-Rigó László megyéspüspök a Gál Ferenc Főiskola fenntartójának képviseletében. A Békés megyei kormánymegbízott arra emlékeztetett, hogy a főiskola és a kormányhivatal között korábban is volt együttműködés, ezt azonban most újabb szintre emelték. Dr. Takács Árpád kitért az Erasmus programban kidolgozott módszertani gyakorlat alkalmazására, illetve a főiskola „Út a munkaerő-piacra” című projektjére is. Hozzátette, hogy ilyen módon közel ötszázan kapcsolódtak be különböző képzésekbe. Dr. Takács Árpád kiemelte, hogy azért fontos ez a megállapodás, mert helyben szeretnék tartani a Békés megyei munkaerőt.

- A kormányhivatal a híd szerepét tölti be a felnőttoktatás és a munkaerőpiac között, ösztönözve mindkét felet arra, hogy olyan képzést indítson, amire a megyének szüksége van. Fontos, hogy az itt élők és a megyébe visszatérő fiatalok színvonalas oktatásban részesüljenek. Szeretnénk elérni, hogy a megszerzett tudást a megyében kamatoztassák a jövőben. Ennek köszönhetően Békés megye is folyamatosan fejlődhet és így megakadályozhatjuk az elvándorlást - fogalmazott a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

A Gál Ferenc Főiskola rektora kiemelte: annak ellenére, hogy a felsőoktatási intézmény székhelye Szegeden van, a főiskola karainak többsége Békés megyében működik.

- A Gál Ferenc Főiskola működése szorosan kötődik Békés megyéhez. Szarvason gyakorlóintézménnyel és pedagógiai karral, Békésen szakképző intézménnyel, Gyulán egészségtudományi és szociális karral vagyunk jelen. A települések fejlődését próbáljuk olyan képzésekkel, programokkal segíteni, amelyek megfelelnek a helyi igényeknek - tette hozzá dr. Kozma Gábor.

 

 

További programok »

Gyula

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Július 15-én 20 órától a Gyulai Várszínpadon István Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek “Aranyosra festem” című előadására várják a nézőket. A Halmos Béla emlékére és tiszteletére rendezett esten fellép a Zűrös banda és az Ötödik évszak zenekar is.
2022. július 3. 23:59
FEL