Dancsó Tibor: "Eddig még soha, senki nem rágalmazott meg"

2019. augusztus 27. 16:03 | Szabó Rita

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik és Párbeszéd közös polgármesterjelöltje reagált Kaposi László független jelölt pénteken elhangzott vádjaira, miszerint 1,5 milliárd forintos sikkasztásban vett részt 20 évvel ezelőtt.

A napokban jelentette be Kaposi László, hogy független jelöltként indul a békéscsabai 3-as számú választókörzetben az őszi önkormányzati választásokon. A jelenleg függetlenként politizáló képviselő pénteken, sajtótájékoztatón ismertette azt is, hogy kilépett a Demokratikus Koalícióból (DK).  Az eseményen Kaposi László az egyik helyi médiumnak tett nyilatkozatában kitért rá: egy évekkel ezelőtti újságcikkből kiderült számára, hogy Dancsó Tibor, a Békéscsabai Ellenzéki Összefogás polgármesterjelöltje egy csalással kapcsolatos eljárásban vett részt, ezért nem támogatja indulását a választásokon.

Dancsó Tibor kedden délután reagált az őt ért vádakra. A DK, a Jobbik és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón olvasta fel nyilatkozatát az eset kapcsán – elkerülve ezzel a pontatlan megfogalmazás lehetőségét.  

– Eddig 53 évet éltem és még soha, senki nem rágalmazott meg eddig semmivel. Magánjellegű, peres ügyem még sosem volt, még a nyolc évvel ezelőtti válásom is közös megegyezés mentén zajlott. Az ügyvédemmel hivatalosan öt-hat éve találkoztam, akkor is céges ügyeket intéztünk. Meglepetésszerűen ért engem Kaposi László, Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése jelenlegi képviselőjének Csaba Tv-nek tett nyilatkozata, melyben egy állítólagos, 20 évvel ezelőtti újságcikkre vagy újságcikkekre hivatkozva és engem név szerint említve tudni vélte és sejtetni engedte, hogy akkoriban én többekkel együtt részt vettem egy 1,5 milliárd forint értékű sikkasztásban, ahogy fogalmazott: "átalakították a pénznek a gazdáit nem egészen törvényes módon". Kaposi úr a békéscsabai közgyűlés tagja, egy komoly ember, ebből kifolyólag – gondolom – minden esetben jól megfontolja a szavait és azokért felelőséget is vállal. Ez utóbbira lesz lehetősége, mert a televízióban, nagy nyilvánosság előtt tett kijelentései miatt hétfőn, a rendőr-főkapitányságon feljelentést tettem rágalmazásért, illetve a jövő héten a Gyulai Törvényszékre is benyújtjuk a személyiségi jogi perhez szükséges anyagokat – tájékoztatott Dancsó Tibor. 

A DK, a Jobbik és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje az eseményen kiemelte: jogilag nem közszereplő, azzá csak akkor válik, ha sikerül összegyűjteni a kellő számú ajánlásokat és a választási iroda szerint is polgármesterjelölt lesz. Ennek értelmében nem érvényes rá az, hogy közszereplőként kötelessége eltűrnie az őt ért kritikát, sértést vagy becsületsértést. 

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL