A Demokratikus Koalíció békéscsabai képviselője értékelte a májusi közgyűlést

2023. május 23. 15:15 | Papp Ádám Sándor

A májusi békéscsabai közgyűlést értékelte Dancsó Tibor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője kedden. A politikus a rendőrségi beszámolóról, a 2022-es költségvetésről, valamint a lakossági LED-csere programról tájékoztatott.

A párt önkormányzati képviselője elsőként a 2022-es rendőrségi beszámolóról beszélt. Dancsó Tibor elmondta, hogy a békéscsabai rendőröknek köszönhetően a megyeszékhely a legbiztonságosabb hazai városok között van. A politikus képviselő társaival azonban több területen kérte a hatóság fokozott közreműködését.

– Nagyon fontos, hogy azokat a kis apróságokat a rendőrség fokozottabban ellenőrizze, amely a békéscsabai lakosságot foglalkoztatja. Ilyen például a járdán való kerékpározás, a tilosban parkolás vagy az éjszakánként feltűnő motorok vagy autók zaja – hangsúlyozta.

A képviselő szerint a város jól vette az akadályokat 2022-ben, a takarékoskodás eredményre vezetett és a helyi adók területén túlteljesítés történt. Dancsó Tibor azonban nem ért egyet azzal, hogy a megtakarítást felosztották önkormányzati cégek, szervezetek között.

– Azt teszem szóvá, hogy ezt a pénzt gyorsan támogatásként szét is osztottuk az önkormányzati cégek és szervezetek között. Mindezt tettük úgy, hogy a 2023-as költségvetés csak úgy van egyensúlyban, hogyha 1 milliárd forint értékben adunk el ingatlanokat – emelte ki.

A képviselő a lakossági LED-csere programmal kapcsolatban leszögezte: a kezdeményezés jó, de a párt nevében elvárják, hogy igazságos legyen a pályázati kiírás, amely segítségével az alacsony jövedelmű családok nagy eséllyel juthatnak energiatakarékos izzókhoz. 

Dancsó Tibor arra is kitért, hogy 10 éves működése óta nem termelt profitot a Csaba Belvárosi Parkolóház, amely 2021-ben 14 millió forint veszteséggel, míg 2022-ben 18,5 millió forint veszteséggel zárta az esztendőt.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL