Csütörtökön közgyűlés és közmeghallgatás lesz Békéscsabán

November 23-án, csütörtökön 10 órától tartja soron következő ülését Békéscsaba képviselő-testülete a városháza dísztermében. A képviselők jelenlétében 17 órától közmeghallgatás is lesz.

A testület a közgyűlésen aktualizálja Békéscsaba 2014-től 2020-ig szóló gazdasági programját. Megnyíltak a TOP fejlesztési forrásai, amelyek megnövelték az önkormányzat mozgásterét. A Modern Városok Program keretében szintén vannak elfogadott fejlesztési elemek, ezek részletezése is megtalálható a gazdasági programban.

A soros ülésen a grémium tárgyal egyebek mellett az idei költségvetés háromnegyed-éves teljesítéséről, és terítékre kerülnek a Békéscsabai Intézményellátó Centrum megszűnésével kapcsolatos döntések is. A parkolási díjakat legutóbb 2012-ben módosította a közgyűlés, most napirenden szerepel ennek az emelése. A városi piac fejlesztése tárgyában beérkezett ajánlatok lényegesen meghaladják a rendelkezésre álló keretet, ezért most azt veszi górcső alá a testület, milyen lehetőség van a műszaki tartalom csökkentésére ahhoz, hogy a mintegy nettó 668 milliós beruházás megvalósulhasson.

A 10 órakor kezdődő közgyűlést a 7.Tv élőben közvetíti. Az előterjesztéseket Békéscsaba honlapján, ide kattintva tekinthetik meg.

Megosztás:

Címke: , ,