A húsvéti csokoládé nem más, mint forma. A folyamat a temperált csokoládé formába öntésével kezdődik. Ezt követően a felesleges csokoládét lehúzzák, majd a formába öntött, még olvadt csokoládé egy rázópadra kerül, ami a légbuborékok kirázására szolgál.
– Az étcsokoládét már elkészítettük, most a tejcsokoládé öntése zajlik. A temperált csokoládéval nyuszi és tojásformákat töltünk ki. Az alapcsokoládé kiválasztása a megmunkáláshoz hasonlóan nagy odafigyelést igénylő feladat. Itt a jó kristályszerkezet kialakulása kiemelten fontos, mind az esztétika, mind pedig állag szempontjából – fejtette ki Balogh Tamás, a Jetty Choco – Cukrászda & Kávézó cukrásza.

Miután a csokoládék megjárták a hűtőt és összeragasztották, becsomagolják őket. Ezt követően pedig hamar a vásárlókhoz kerülnek a termékek.
Azt pedig, hogy miért is rejlik boldogság a csokoládéban, azt már a tudomány bebizonyította, a tapasztalatok megerősítették, a szokások alátámasztották, a Bëlga pedig megírta:
"Csoki-csoki,lécci-lécci!
Anélkül nem tudok leckét írni!
Anyu, ha nem kapok csokit,
A te lelkeden szárad, ha rosszul írom meg a házi-dogámat!!!
Nem kell a gyümölcs,az alma,
Akkor inkább banán hozzá Nutella!
Haggyál már hugi!!Ez mind az enyém!
Na jó,túlnyomó részt az enyém!"
Részlet: Bëlga - Csoki-csoki-csoki
