Kézi technikával készülnek a csokoládé nyuszik és tojások a gyulai Kézműves Cukrászda műhelyében. Az üreges figurák formába öntése és díszítése is teljesen egyedileg történik, így az itt készített édességek ízvilága alaposan eltér a boltokban kapható változatoktól. Mint ahogy a cukrászda tulajdonosa a behir.hu-nak elmondta, a húsvéti időszakban sokan választanak inkább egy valamivel drágább, azonban minőségibb terméket a szeretteiknek. Balogh László kiemelte, a húsvéti figuráik nagyon kis darabszámban készülnek, ezért rendszerint gyorsan el is szoktak fogyni.
– A töltött, fürjtojás méretű tojáskák készülnek a húsvéti termékeken belül a legnagyobb mennyiségben, nagyjából 20-30 kg-t gyártunk belőlük, míg a többi nyuszi és tojásfigurából mintegy 10, 20, 30 darabos mennyiséget csinálunk összességében – magyarázta.
Népszerűnek számítanak ilyenkor a különböző húsvéti lakásdekorációk is. Egyre többen gondolják úgy, hogy a bolti helyett inkább kézműves terméket választanak otthonra. Feketéné Hizó Gabriella, gyulai virágkötő ilyenkor tavaszi ajtókopogtatókat is készít, melyeket húsvéti dekorációval egészít ki.
– A dekorációk terén az idei trend a természetes anyagok felhasználása, így a díszeken visszaköszönnek a moha, a zuzmó kiegészítők, valamint vadszőlő indával készülnek a kis kopogtatók, tehát összességében a természetes anyagokat vesszük előtérbe – részletezte.
A Levendula Virágműhely tulajdonosa hozzátette, sokan érdeklődnek afelől, hogyan készíthetik el otthon az ünnepi dekorációkat, ezért rendszeres időközönként workshopokat is tartanak az érdeklődők számára.