Csatlakozik az Orosházi Baptista Gyülekezet a békéscsabaihoz

2022. november 6. 15:06 | Vári Bianka

Rendhagyó istentiszteletet tartott a Békéscsabai Újforrás Baptista Gyülekezet, ugyanis vendégül látták az Orosházáról érkező testvéreket. A két egyházi szervezet a közeljövőben hivatalosan is társszervezetei lesznek egymásnak.

A vasárnapi volt az első hivatalos találkozása az Orosházi Baptista Gyülekezetnek a Békéscsabai Újforrás Baptista Gyülekezetnek. Az alkalmat abból az apropóból szervezték, hogy hamarosan társszervezetek lesznek. A békéscsabai közösség mintegy 50 tagot számlál, az orosházai pedig 19 taggal működik, azonban mindkét egyházi szervezetet rendszeresen látogatnak úgynevezett "barátkozók", akik érdeklődnek a hit iránt, de tagsággal nem rendelkeznek.

Krisán Zoltán, az Újforrás Gyülekezet lelkipásztora elmondta, hogy szeretnék ezt a találkozást emlékezetessé tenni, nemcsak azzal, hogy személyesen találkozhatnak a tagok, hanem azzal is, hogy közösen hallgatják az igét és vesznek úrvacsorát.

– Szeretném, ha ez az alkalom egy olyan maradandó nyomot, egy olyan indulást eredményezne mindannyiunk életében, ami komoly távlatokat enged meglátni - mondta el a lelkész.

 

fotó: behir.hu/Vári Bianka

 

Az egyházi struktúrában több kisebb és nagyobb gyülekezet van, a nagyobbak rendszeresen látnak el körzetes feladatokat. A kisebbek pedig gyakran gondolják úgy, hogy szeretnének egy pásztorolás alá tartozni. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy egy lelkipásztori fennhatóság alatt két gyülekezet működne. 

Az orosházi gyülekezet vezetője elmondta, hogy csupán egy éve költözött Orosházára a családjához, és néhány hónapja lát el vezetői feladatokat, mégis, valami újat vár ettől a kapcsolattól.

– Olyan kapcsolatot kerestünk, ahol megértésre és szeretetet találunk, és úgy érzem, hogy meg is találtuk azt, amit kerestünk. A két gyülekezet sok tekitetben különbözik egymástól, mégis megértésre találtunk - fogalmazott Szilágyi Zsigmond.

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL