Családi nap az egészséges életmód jegyében

2018. június 29. 20:03 | Gyemendi Réka

A Békéscsaba Város Közösségéért Egyesület szervezésében tartottak családi napot pénteken Békéscsabán, a Millenium Lakótelepi játszótéren.

A gyerekekre rengeteg szórakozási lehetőség várt, a felnőttekre pedig egészségügyi szűrővizsgálatok sokasága. Mint az egyesület tagja, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: több éve rendezik meg a családi napot. Anno a környékben élő kisgyermekes szülőkkel találtak ki, azóta hagyománnyá vált.

A rossz idő ellenére is sokan kilátogattak a rendezvényre, ahol színes programokat kínáltak a látogatóknak. A gyermekeket többek között ugrálóvárral, trambulinnal, arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal várták, emellett az egészséges életmódra és a megelőzés fontosságára is fel szerették volna hívni a figyelmet.  Az eseményen a vendégek egészségügyi állapotfelmérésen, szűrővizsgálatokon, vércukor- és vérnyomás mérésen vehettek részt.

 

Szűrésekkel is várták az érdeklődőket. Fotó: Barna Tamás

 

Paláncz György, a rendezvény egyik szervezője szerint a mindennapi sport elengedhetetlen az egészséges élethez, ezért a Békéscsabai Előre NKSE játékosai bemutatóval egybekötött játékkal készültek a rendezvényre, így motiválva a látogatókat, hogy kipróbálják magukat valamilyen sportágban.

 

A szervező elárulta azt is, félévente-évente megrendezik a családi napot a nagy érdeklődésre való tekintettel.

 

Gyemendi Réka

További programok »

FEL