Csak semmi szexet kérem - premier a Jókaiban

2017. március 28. 10:03 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Hogyan történhet meg az, hogy több száz kétes tartalmú fotó árasztja el a Temzét? – ez is kiderül a Békéscsabai Jókai Színház premier előadásából. A Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! című komédiát Merő Béla állította színpadra.

A Skandináv Import Vállalakozás rózsaszín dobozával kezdődik minden bonyodalom a fiatal Hunter-házaspár életében. Anthony Marriot és Alistair Foot fergeteges angol vígjátékában a banktisztviselő szolgálati lakását egy félreértés folytán ellepik a pornográf jellegű képek és videók. A lakásban ráadásul állandó vendég a feddhetetlen erkölcsű bankigazgató, az anyós és egy nyomozó is.

–A díszletben hét ajtó van. Nem számoltuk meg, hogy hányszor nyílnak-csukódnak. Annak idején a Bolha a fülbében 257-szer nyíltak-csukódtak az ajtók, szerintem itt legalább másfélszer többször. Elképesztő a közlekedésrendészet, ez nagyon-nagyon precíz kidolgozást igényel. Milliméterről milliméterre kellett minden egyes jelenetet beállítani. Ha valaki késik, vagy korábban lép, akkor máris megbuktunk - árult el kulisszatitkokat a rendező, Merő Béla.

Az 1970-es évek egyik legnagyobb sikereként a darab még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. A vígjáték női főszerepét a harmadéves színész hallgató, Komlóssy Kata kapta, aki a próbák elején még mindenkinek meg akart felelni.

– Azt hiszem, egy hete történet meg, hogy elengedtem, hadd menjen magától, úgy ahogy belőlem ki akar jönni a szerep - és az volt a jó.  Ha elhagyod a görcsösséget, ha elhagyod a megfelelni akarást, akkor lesz jó - mesélt arról Komlóssy Kata, hogyan találta meg a szerepét.

A komédiában éppen az ő karaktere idézi elő a problémát, azzal, hogy unatkozó fiatalasszonyként úgy dönt, munkát vállal és jelentkezik egy újsághirdetésre. Az első küldemény megérkezése után pedig elszabadul a pokol. A két felvonásos darabban percről-percre egyre képtelenebb helyzetekbe keverednek a szereplők.

– Minden ilyen típusú vígjátéknál így van, hogy valamit mi próbáltunk, valamivel mi elkészültünk. De aztán a másik tempóját a közönség fogja beállítani a reakciójával, a nevetésével - emelte ki Citor Attila, a Békéscsabai Jókai Színház színésze.

A komédiát bérleten kívül mutatja be a békéscsabai teátrum. A premier március 31-én lesz.

További programok »

Kultúra

Köszönjük Békéscsaba -"Bye-bye, Gulyi!"

A vírus elleni sikeres védekezést a Békéscsabai Jókai Színház társulata is szeretné megköszönni, így ingyenes nyári estekre várják a kultúrát kedvelő közönséget a TeÁtriumba. Július 20-án Gulyás Attila búcsúkoncertje zárja a "Köszönjük Békéscsaba" sorozatot.
00:00
FEL