Csabai Nyár - Városházi Esték: kultúra és szórakozás újratöltve!

2021. június 1. 17:00 | Csiffáry Zsuzsanna

A kedden délután tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy milyen előadásokkal várják a színház szerelmeseit idén nyáron.

 

Varga Tamás Békéscsaba kulturális ügyekért felelős alpolgármestere korábban elmondta, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb vesztese a kulturális szféra volt. A létesítmények egyik legnehezebb feladata az volt, hogy a közönséggel továbbra is fenntartsák a kapcsolatot. Hozzátette, hogy minden kulturális intézmény dolgozott a nehezebb időszakban. Az alpolgármester a kedden délután a TeÁtriumban tartott sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontos Békéscsaba kulturális vérkeringésének az, hogy visszatér a Városházi Esték programsorozata. 

Seregi Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a színház minden bérletes előadással elkészült, és októberig ezeket mutatják be a közönségnek. A Jókai színház igazgatója megnyugtatta a bérletes látogatókat, hogy akinek nincs igazolványa, azok számára félretesznek előadásokat, így mindenki láthatja majd őket, ha nem most, akkor legkésőbb ősszel. A direktor úgy fogalmazott: bízik abban, hogy egyre többen beoltatják magukat, és így ősszel sokkal szabadabb lesz a színházlátogatás. 

Az előadások szervezésénél figyelembe vették a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Városháza díszudvara és a Kamaraszínház helyadottságait és befogadóképességét is. A Kamaraszínház udvarán ingyenes előadásokat nézhetnek meg a színház szerelmesei. A Köszönjük Magyarország Program segítségével júniusban legalább négy darabot szeretnének előadni a TeÁtriumban.

Az első előadást június 24-én 20:30-tól láthatja a nagyérdemű a Városháza díszudvarán. A darab címe: Maga lesz a férjem. Olyan színművészek előadásában, mint Erdélyi Tímea, Jenes Kitti, Kocsis Judit, Kocsis Dénes, Miller Zoltán, Banovits Vivianna, Lázár Balázs és Pusztaszeri Kornél

 

További programok »

FEL