Nyitnak a békéscsabai kulturális intézmények

2021. április 29. 16:50 | Csiffáry Zsuzsanna

Csütörtökön kiderült, milyen programokkal várják az érdeklődőket a kulturális intézmények a nyitáskor.

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb vesztese a kulturális szféra volt – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón Békéscsaba kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. A létesítmények egyik legnehezebb feladata az volt, hogy a közönséggel továbbra is fenntartsák a kapcsolatot, ám más feladatokat is elláttak.   

– Minden kulturális intézmény dolgozott a nehezebb időszakban. Rengeteg fejlesztés történt a létesítményekben. A megújult Omaszta-park hamarosan várja a látogatókat, a Munkácsy Mihály Múzeumban elkészült az állandó kiállítás, illetve a Békés Megyei Könyvtár teljes felújításon esett át – ismertette Varga Tamás

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy május első heteiben már elkezdik a munkát, de bizonyos jogszabályi kérdéseket még tisztázniuk kell. Hozzátette, hogy jelenleg az intézményhez tartozó több mint száz közösségre kell fókuszálni. 

 

Szente Béla_sajtótájékoztató

 

Május 15-én a Békéscsabai Napsugár Bábszínház is várja a látogatókat a "Jaj de jó itt mindenütt" című előadással. Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója azt is elmondta, hogy június 15-én a kecskeméti bábfesztiválra, Magyarország bábjátékos találkozójára is készülnek, illetve három hetes, kisbábos foglalkozással várják a kicsiket és a nagyokat.

Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársa elmondta, hogy május 6-án nyitja meg kapuit a létesítmény. Úgy fogalmazott, hogy a pandémiás időszakban is dolgoztak a kollégáival az új, állandó kiállításon, emellett terepmunkáik voltak. Hozzátette, hogy a szabadtéri gabonamúzeum is a közönség rendelkezésére áll.

A Békés Megyei Könyvtár pedig május 3-ától várja olvasóit. Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők továbbra is csak az előre rendelt könyveket vehetik át a bejáratnál, nem látogathatják a könyvtár belső tereit, illetve a felújítás miatt a nyitás utáni első két hétben a gyermek könyvtár nem lesz látogatható.

 

Rakonczás Szilvia_sajtótájékoztató

 

A Békéscsabai Jókai Színházban Tamási Áron Vitéz Lélek című darabját mutatják be május 3-án. Seregi Zoltán a színház igazgatója elmondta, hogy minden bérletes előadással elkészültek, s októberig ezeket mutatják be a közönségnek. A színház vezetője megnyugtatta a bérletes látogatókat,  hogy akinek nincs igazolványa, azoknak a személyeknek félre tesznek előadásokat, így mindenki láthatja majd az előadásokat, ha nem most, akkor ősszel. Seregi Zoltán abban bízik, hogy ősszel sokkal szabadabb lesz a színházlátogatás. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL