Cél a röplabdázás megszerettetése: Ovi-Röpi-kupának adott otthont a BRSE

2023. május 26. 06:27 | Hidvégi Dávid

Ismét Ovi Röpi-kupát rendeztek a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A Magyar Röplabda Szövetség és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány hat állomást felölelő sorozata összesen mintegy 1000 óvodást mozgatott meg.

A Magyar Röplabda Szövetség és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány idén második alkalommal rendezte meg az országos programot. Tavaly Békéscsabán kezdődött az Ovi Röpi-kupa, míg idén itt zárult a hat állomásos sorozat.

– Amikor a tavalyi rendezvénysorozatot követően megkérdeztük az egyesületek vezetőit azt mondták, miután a gyerekek elmentek az óvodából iskolába, akkor sokan választották röplabdát. Több olyan gyermek van, aki a sportág mellett dönt – mondta kérdésünkre Bokros Csilla, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány operatív vezetője.

A kezdeményezés célja a sportos életmódra való nevelés és a röplabda megismertetése, megszerettetése a gyerekekkel. A fiatalok a BRSE-hez általános iskolás kortól csatlakozhatnak.

– Magának a röplabdás képzésnek az alapjait igyekszünk általános iskola első és második osztályában átadni. Két éve életre hívtunk egy tehetség kiválasztó programot, amelyet minden szezonban kétszer tartunk meg. Az első, második, harmadik és negyedik osztályból igyekszünk kiszűrni a labdaügyesség, az erő, a magasság és különböző adatok alapján a legjobbakat. A sportágspecifikus képzés 9-10 éves korban indul – fogalmazott Nagy Attila utánpótlás vezetőedző.

A mintegy 100 résztvevő gyerek a Lencsési Óvoda három tagintézményéből érkezett, akik egyszerre több pályán végeztek játékos feladatokat.

– Ebben a csodálatos közegben egy jó kezdőlépés a gyerekeknek a röplabdázás megismerése, amely nemcsak az egyesületnek jó, hanem az óvodának is, melyeknek a pedagógiai programjában szerepel a labdajátékok területe – hangsúlyozta Varga Tamás alpolgármester.

Bár az országos programsorozat részeként második alkalommal adott otthont Békéscsaba ennek az eseménynek, a BRSE már évek óta szervez óvodai sportnapokat a legkisebbek számára. Kezdetben Kormos Mihály, a klub korábbi szakmai igazgató koordinálta ezeket az eseményeket.

– A Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnek több mint 300 sportolója van és ez a szám dinamikusan nő. Különböző partneriskoláink vannak, illetve már előkészítettünk együttműködési megállapodásokat további intézményekkel. A röplabdázás hihetetlenül népszerű a gyerekek körében – emelte ki Baran Ádám, a klub elnöke.

A BRSE pozitív visszajelzéseket kapott az óvodapedagógusoktól és a szülőktől is a program kapcsán, így a jövőben is otthont ad majd az Ovi-Röpi-kupának.

 

Galéria

További programok »

FEL