Bronzérmes a BRSE Kék csapata az U15-ös országos bajnokság döntőjében

2024. május 26. 16:27 | behir.hu

Péntektől vasárnapig Békéscsaba adott otthont a dr. Kotsis Attiláné U15 Leány Országos Bajnokság döntőjének. Az összesen hat csapatot felvonultató fináléban a BRSE két csapattal – a Fehérrel és a Kékkel – is képviseltette magát.

Nyíregyháza–BRSE Kék 1:3 (-24, 22, -17, -14)

BRSE Kék: Faragó Anna, Gólya Enikő, Bencsik Rebeka, Szkaliczki Nóra Krisztina, Albrecht Jázmin, Béres Dóra, Matvon Anna, Ilonka-Kalla Sára, Baiczer Niké, Borbola Olívia Dóra, Csicsely Ágnes, Szabolcsi Szilvia, Kincses Zsaklin. Edzők: Nagy Attila, Németh Ferenc.

A Fehér csapat az ötödik helyért küzdhetett meg a KESI Röplabda Akadémia ellen, de a kezdés nem sikerült jól: az első etapot öt ponttal vesztették el a viharsarkiak. A második szett elején hamar elléptek a kecskemétiek, majd ugyan sikerült megfelezni a 10 pontos különbséget, a végén maradt az eredeti pontkülönbség. A harmadik játszma kiélezett volt, a haziaak szettlabdához is jutottak, ezt azonban hárította a KESI. A kecskemétiek aztán többször is meccslabdával nyitottak, és bár a Fehér az első kettőt kivédekezte, a harmadikat már nem sikerüt, így a csabiaké lett a hatodik hely.

Fotó: D. Nagy Bence/behir.hu

 

A bronzmeccsel folytatódott háromnapos program. A BRSE Kék csapata hosszabbítás után került szettelőnybe a nyíregyháziak ellen, de a szabolcsiak a második felvonásra sebességet váltottak. A viharsarkian nem ijedtek meg: a 0:5-ös kezdés ellenére 7:6-ra már ők vezettek, de ezután megtört a lendület, és a szett végén a Nyíregyháza vezetett. A harmadik játékrészt is ők indították jobban, de a Kékek sikerrel rendezték soraikat, átvették az irányítást és jelentős előnyre tettek szert, egészen a szett végéig tartva azt. Nagyjából a negyedik szett közepén ismét robbanásszerű iramot diktáltak a Kékek, Nagy Attila lányai nemcsak leszakították ellenfelüket, de egy fantasztikus sorozattal pontot tettek a mérközésre, szert téve ezzel a bronzéremre is.

Nagy Attila értékelése:

– A feladatot teljesítettük. Az alapszakaszt is a harmadik helyen zártuk, ennél előrébb végezni a "bravúr" kategória lett volna. Az Újpest és a Vasas is idősebb kerettel van itt, játékban jelenleg előrébb tartanak nálunk – megérdemelten játsszák tehát ők a döntőt. Ez a három nap alatt az ötödik mérkőzésünk volt, egy fiatal csapatról beszélünk esetünkben, a sorozatterhelést még nem annyira szokták meg a lányok. Éppen ezért nagyon örülök ennek a 3:1-es győzelemnek és a bronzéremnek.

Galéria

Galéria: Balog Zsolt, D. Nagy Bence/behir.hu

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL