A BRSE két csapata is hazai pályán küzd az U15-ös országos döntőben

2024. május 24. 19:15 | Kovács Dávid

Péntektől vasárnapig Békéscsaba ad otthont a dr. Kotsis Attiláné U15 Leány Országos Bajnokság döntőjének. A hat csapatot felvonultató fináléban két gárda is képviseli a hazai egyesületet.

A BRSE-Kék és a BRSE-Fehér néven induló gárdák éppen egymás ellen kezdték a csoportküzdelmeket. A találkozót a Nagy Attila vezette „kékek” kezdték jobban, majd ugyan a második szett szorosabban alakult, végül három játszmában nyerni tudtak. A csapat ezt követően az UTE Lila együttesével játszott és szenvedett 3:0-s vereséget. 

Takács Doroti, a „fehérek” edzője is előzetesen azt a célt tűzte ki csapata elé, hogy bejusson a legjobb négy közé, erre még megvan az esélye a szombati keresztjátékban. Nagy Attila alakulatában első éves U15-ös játékosok kaptak helyet, sőt, U13-as korosztályba tartozó gyerekek is vannak, de bízik abban, hogy együttese éremért játszhat majd vasárnap.

– A legfontosabb az, hogy küzdjünk és érezzük jól magunkat. Amikor mérkőzésszituációban vagyunk, akkor azért azt szeretnénk minél jobban megoldani. Szeretnénk bejutni a legjobb négy közé, a csapat játékereje alapján ez reális lehet, de ezért meg kell dolgozni, ez egy munkás hétvége lesz – fogalmazott Nagy Attila az első mérkőzést követően.

 

Közös csapatkép a két csabai együttes egymás elleni mérkőzése után (Fotó: Csukás Zsolt)

 

A másik csoportban a Vasas mindkét mérkőzését megnyerte, a 2. helyen a Nyíregyháza, a 3. pozícióban pedig a KESI végzett. A torna szombaton a keresztjátékkal és az elődöntőkkel folytatódik, vasárnap pedig a helyosztókat rendezik, a finálé 15 órakor kezdődik majd. Az eredményhirdetésen a csabai klub két pályafutását befejező legendás játékosa, Molcsányi Rita és Bodnár Dorottya is ott lesz majd.

 

A csoport:
Nyíregyháza – KESI RA „A” 3:1
VASAS SC PIROS – Nyíregyháza 3:0
KESI RA „A” – VASAS SC PIROS 1:3
A csoport végeredménye: 1. Vasas 2. Nyíregyháza 3. KESI

B csoport:
BRSE-Kék – BRSE-Fehér 3:0
UTE U15 LILA – BRSE-Kék 3:0
BRSE-Fehér – UTE U15 LILA 0:3
A csoport végeredménye: 1. UTE U15 LILA 2. BRSE-Kék 3. BRSE-Fehér

 

A további program

Május 25. (szombat)
Keresztjáték
10.00 Nyíregyháza – BRSE-Fehér
12.00 BRSE-Kék – KESI RA „A”

A két csoportgyőztes, az UTE és a Vasas már a legjobb négy közé jutott, és a két keresztjáték győztesével játszik majd a szombat délutáni elődöntőben.

Május 26. (vasárnap)
11.00 Az 5. helyért
13.00 A 3. helyért
15.00 Döntő

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL