Röplabda: Bravúros csabai bronzérem az U21-es döntőn

2022. június 6. 16:32 | Kovács Dávid

A BRSE U21-es csapata közel kétórás mérkőzésen 3-2-re nyert a Gödöllői RC ellen és megszerezte a bronzérmet a budapesti országos döntőben.

Nagy Attila csapatának felkészülését több sérülés is nehezítette, a feladó Feld Bettina nélkül utazott a fővárosba, így ezen a poszton a felnőtt csapattal bajnoki ezüstérmes center, Szatmári Lilla szerepelt. A csabaiak nem kezdték jól a tornát szombaton, a Gödöllőtől sima, 3-0-s vereséget szenvedtek, majd az MTK ellen ugyan szorosabb volt a csata, de a fővárosiak végül szintén 3-0-ra diadalmaskodtak.

A vasárnapi keresztjátékban így a másik csoport 2. helyezettje, a Vasas volt az ellenfél. Rády Boglárkáék remekeltek és meg sem álltak a 3-0-s sikerig, így bejutottak az elődöntőbe. Itt ismét a két, tavaly még csabai színekben aranyérmes játékost, Tatár Grétát és Boskó Ágnest soraikban tudó MTK volt a rivális. Ez az összecsapás ugyan szorosabb volt, mint a csoportmeccs, de a végeredmény ugyanaz lett, a BRSE így hétfőn a bronzéremért léphetett pályára.

Az NB I-es játékoskeretre alapozó Gödöllő nyitotta jobban a 3. helyért vívott összecsapást, de a csabaiak fordítottak és 2-1-re vezettek. A Pest megyeiek ugyan kiharcolták a döntő játszmát, azonban a BRSE-ben maradt több energia, 15-7-re megnyerték a szettet, ezzel a mérkőzést és az értékes bronzérmet.

 

További programok »

FEL