Békéscsabán kezdődött az országos Ovi-Röpi Kupa programsorozat

2022. március 23. 15:15 | Papp Ádám Sándor

Szerdán délelőtt Békéscsabán kezdődött el az országos Ovi-Röpi Kupa. A Magyar Röplabda Szövetség és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány hat állomást felölelő sorozata mintegy 1000 óvodást mozgat meg. A kezdeményezés célja a sportos életmódra való nevelés és a röplabda sportág megismertetése, megszerettetése a gyerekekkel.

Az országos program első állomása a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnoka volt, ahol a délelőtt folyamán mintegy 100 helyi óvodás röplabdázhatott. Az intézmények pedagógusai és a BRSE edzői különféle játékos, labdás feladatokkal készültek. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke elmondta: jó kapcsolatot ápolnak a békéscsabai oktatási-nevelési intézményekkel.

– Nagyon fontos számunkra az utánpótlás-nevelés. Szisztematikus munkával felépítettük Magyarország legeredményesebb utánpótlás-nevelő bázisát. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a gyerekekkel megszerettessük a sportot és az egészséges életmódot, másrészt minőségi munkát végezzünk, és utánpótlást biztosítsunk a felnőtt és a korosztályos nemzeti csapatok számára – emelte ki Baran Ádám.

Dr. Erdeiné Gergely Emőke, a Békéscsabai Lencsési Óvoda vezetője arról beszélt, hogy a szerdai eseményen 77 gyermekkel képviseltetik magukat. Elmondta, hogy fontos céljuk a fiatalok sportközpontú nevelés, a jövőben szeretnének "sportóvodává" válni.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő méltatta a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület munkáját. Emlékeztetett arra, hogy a Békéscsabai Röplabda Akadémia 2020-as átadását követően hamar „kinőtte” a klub a helyszínt, miután rengeteg gyermek minőségi képzését végzik a megyeszékhelyen.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere ismertette: a városnak 8 óvodája van, 18 telephellyel és az önkormányzat több olyan programot működtet, amely a sporthoz szoktatja a fiatalokat. Hozzátette: a BRSE munkája nyomán megszeretteti a gyermekekkel a sportágat, amely később hozzájárulhat a városi röplabda kultúra erősítéséhez.

Az Ovi-Röpi Kupa eseménysorozat ötlete immár két éve terítéken van, de a hazai szövetség és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány a koronavírus-járvány miatt korábban nem tudta megrendezni a programot.

– Most megnyílt a lehetősége annak, hogy újra fellendítsük azokat a programjainkat, amelyeket az elmúlt két évben nem tudtunk megvalósítani. Az Ovi-Röpi Kupával párhuzamosan a Vollé röpsulit is most indítottuk be újra, annak múlt hétvégén volt az első állomása. Nagy boldogság, hogy a legkisebbeknél, az óvodásoknál is sikerült végre elindulnunk. Hat helyszínen tervezzük idén ezt a programot, közel ezer gyermek mozgását biztosítva ezáltal – emelte ki Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség operatív igazgatója.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt években a röplabda az egyik legnépszerűbb sportággá vált az óvodások körében is.

– Az alapítvány tízéves fennállása alatt közel 500 óvodába jutottunk el. 481 pályát adtunk át, ehhez eszközkészletet is biztosítottunk. Körül-belül 4500 óvodapedagógus végezte el azt a képzési programot alapítványi szinten, amit mi ehhez a programhoz adunk. Ezt azt jelenti, hogy körül-belül 50 000 gyermeket tudunk megmozgatni napi szinten ezzel a programmal – fogalmazott dr. Molnár Andrea.

A programsorozat a békéscsabai nyitórendezvényt követően Kaposváron, Nyíregyházán, Balatonfüreden, Szombathelyen, majd végül Tatabányán folytatódik az idei évben.

Galéria

További programok »

FEL